Unele sfaturi utile includ consumul de apă din abundență și servirea unor mese ușoare. Astfel, simptomele precum balonarea abdominală, disconfortul gastrointestinal, dificultățile digestive sau problemele de somn se pot ameliora.
Ce alimente favorizează detoxifierea ficatului?
Recomandările pentru îmbunătățirea sănătății hepatice după exces includ consumul abundent de apă. o dietă cu un conținut scăzut de grăsimi și evitarea alcoolului, băuturilor îndulcite și excesului de grăsimi saturate și de origine animală, cu excepția celor din peștele gras.
Există fructe și legume pentru o „curățare” eficientă?
Toate fructele și legumele sunt benefice, dar cele mai utile sunt:
- Fructele roșii – bogate în antioxidanți și vitamina C.
- Citricele și fructele acide, precum kiwi, bogat în vitamina C, esențială pentru digestie, și ananasul, cu funcții depurative.
- Merele – conțin pectină, o fibră care ajută la eliminarea toxinelor din ficat.
- Anghinarea – are o funcție depurativă prin eliminarea excesului de lichide.
- Legumele crucifere și verdețurile – susțin și ele detoxifierea ficatului.
În concluzie, verdețurile și fructele bogate în vitamina C sunt aliați excelenți pentru sănătatea ficatului, scrie La Razon.
Sunt dietele detox eficiente și sănătoase?
Dietele detox nu sunt deloc sănătoase, spune Laura Sánchez, nutriționistă la spitalul universitar Lumina din Madrid. Ele implică multe riscuri pentru sănătate, inclusiv promovarea posturilor prelungite și a unor diete care nu acoperă cerințele nutriționale și energetice ale organismului. În aceste cazuri, mesele sunt înlocuite cu produse nepotrivite din punct de vedere nutrițional, cum ar fi sucurile detox sau „sucurile verzi”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Cea mai eficientă și sănătoasă dietă constă în selectarea unnor obiceiuri alimentare sănătoase, menținerea lor permanent, a antrenamentelor și a odihnei pe tot parcursul anului.
Dietele bazate doar pe lichide sunt mai dăunătoare?
Da, acestea sunt foarte dăunătoare, hipocalorice și extrem de deficitare în nutrienți, spune notriționista. Pe termen scurt, acestea pot afecta relația cu mâncarea, conducând la episoade de mâncat compulsiv și anxietate alimentară. Pe termen lung, aceste efecte pot duce la tulburări de comportament alimentar și subnutriție severă.
Alte sfaturi pe care le dă Laura Sanchez sunt să evităm sedentarismul și să rămânem zilnic activi și să dedicăm o oră pe zi meditației și îngrijirii personale.