Apa bogată în amidon care rămâne după cei ai fiert pastele este o adevărată comoară. Dacă ești isteț, o păstrezi pentru a o folosi la alte rețete. Va adăuga consistență la supă sau vei crea un sos delicios folosind-o, recomandă theprouceeats.
Recent, Cook’s Illustrated a împărtășit un truc pentru a congela apa de rămasă după fierberea pastelor, iar acest lucru a stârnit interesul multor oameni, inclusiv întrebări precum: De ce să nu faci pur și simplu paste? sau De ce să nu folosești alte metode pentru îngroșare? Desigur, poți face aceste lucruri, dar acest truc este util atunci când nu vrei să prepari un roux sau o emulsie.
Cum să congelezi apa de paste
Ai două opțiuni pentru a congela apa de paste. Prima este să o congelezi așa cum este, iar a doua este să o reduci prin fierbere. Reducerea va concentra amidonul, dar și sarea, așa că ține cont de acest lucru atunci când alegi între cele două variante. Indiferent de alegere, lasă apa să se răcească complet înainte de a o turna în forme. Dacă este posibil, acoperă tava și congelează pe o suprafață plană.
Ce tip de recipient să folosești pentru congelare
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Din fericire, există o mulțime de tăvițe pentru cuburi de gheață care funcționează pentru acest truc. Îți recomand să alegi o variantă din silicon, care face ca scoaterea cuburilor să fie o sarcină ușoară, nu enervantă. De asemenea, îmi plac tăvițele de dimensiuni variate. Unele branduri vând tăvițe cu alveole mici, de mărimea unei linguri sau chiar de 30 ml. Dacă planifici să reduci apa de paste, o tăviță cu alveole de 30 ml este o alegere bună.
Cum să depozitezi apa de paste congelată
S-ar putea să fii tentat să lași cuburile de apă de paste în tăviță, dar nu face asta. După ce cuburile sunt complet congelate, transferă-le într-o pungă resigilabilă. Acest lucru eliberează spațiu în congelator și îți permite să iei rapid cantitatea de care ai nevoie, când ai nevoie. Etichetează punga cu conținutul și data, astfel încât să nu te întrebi niciodată ce este acolo. Dacă te întrebi cât timp rezistă cuburile de apă de paste congelate, îți recomandăm să le folosești în termen de 6 luni.
Concluzia: Merită încercat acest truc?
Dacă ai spațiu în congelator și deseori îți dorești să fi păstrat mai multă apă de paste, atunci încearcă acest truc. Poate fi o modalitate simplă de a adăuga consistență sosurilor și supelor, fără efort suplimentar.