O fermă de porci verticală, care are clădiri cu 26 de etaje, a fost construită în orașul Ezhou, din provincia centrală Hubei, transmite publicația South China Morning Post.
Jin Lin, directorul general al fermei, care a fost construită de Hubei Zhongxin Kaiwei Modern Husbandry, a declarat că fiecare clădire are o suprafață de 390.000 de metri pătrați și că împreună acestea pot produce 1,2 milioane de porci pe an.
Ferma are peste 800 de angajați, ceea ce înseamnă că fiecare membru al personalului este responsabil pentru aproximativ 1.500 de porci.
Operațiunile au început în septembrie 2022, când a fost introdus primul lot de scroafe.
Animalele au fost împărțite în grupuri și transportate la etajele desemnate cu ajutorul lifturilor.
Ciclul începe în zona de gestație, se mută în zona de fătare, unde se nasc porcii, apoi trece la o creșă la 23 de zile după naștere. Întregul proces se încheie într-o zonă de creștere, unde porcii sunt crescuți timp de șase până la opt luni, până când sunt pregătiți pentru piață.
Hrana pentru animale este transportată spre etajele superioare cu ajutorul unei benzi transportoare și apoi distribuită etaj cu etaj.
Acest sistem sofisticat asigură că porcii sunt îmbăiați zilnic și hrăniți cu precizie, în funcție de greutatea lor, de rasă și de cerințele pieței.
De asemenea, ferma dispune, potrivit sursei citate, de un sistem special de reciclare a deșeurilor care contribuie la atenuarea problemelor legate de miros și de poluarea mediului, probleme tipice fermelor rurale tradiționale de porci.
Zhuge Wenda, președinte al Hubei Zhongxin Kaiwei Modern Husbandry, a declarat că creșterea tradițională a porcilor în China rurală îi obligă adesea să mănânce, să bea și să doarmă în spații restrânse, ceea ce îi murdărește.
Creșterea verticală a porcilor rezolvă problema, spune el. „Porcii sunt în mod inerent animale curate. Fiecare etaj al clădirii este împărțit în diverse zone funcționale, ceea ce face creșterea porcilor mai curată”, a declarat Zhuge.
Această metodă abordează și alte probleme majore din industria de creștere a porcilor din China, cum ar fi costurile ridicate. Chen Shunyou, cercetător la Universitatea Agricolă Huazhong din Wuhan, a declarat pentru agenția de presă Xinhua: „Clădirile de creștere a porcilor economisesc terenuri.”
Chen a adăugat că, de asemenea, creșterea pe înălțime reduce semnificativ costurile cu forța de muncă.