Georgiana și Constantin Dinu sunt doi tineri români care, odată ajunși în Valencia, au început să lucreze în diferite baruri. La un moment dat au ajuns să-și deschidă propria afacere de familie pe care au intitulat-o „New Melocomo”.
„Am făcut un împrumut și așa, cu împrumut am deschis. Nu am avut bani să deschidem”, a transmis Georgiana Dinu.
Când au găsit localul, acesta nu avea nimic, și au fost nevoiți să-l refacă, de la canalizare până la imaginea lui de astăzi.
În primul an au muncit amândoi – Costin era seara la bucătărie, iar Georgiana afară (la bar, mese). Apoi, în timpul zilei au lucrat amândoi afară și aveau doar un bucătar. Ulterior, a venit și mama Georgianei, care a devenit și ea angajată, iar astfel s-a dezvoltat ușor, ușor, această afacere.
„Melocomo” – așa se numea înainte fostul restaurant. Acolo se făceau doar niște sendvișuri, care, după cum ne spune Georgiana, erau la modă, pentru că „la început nu se făceau sandvișuri peste tot, iar acesta era unul din puținele [localuri] care existau”, a mai adăugat aceasta.
„Ce era la modă aveau aici, în localul acesta și se numea Melocomo, iar noi când l-am deschis, am zis să-l menținem și i-am pus New Melocomo”, a mai spus Georgiana, care a mai adăugat și faptul că ei nu au mers pe același meniu.
Meniul conține mâncăruri tradiționale din Spania, în funcție de momentele zilei „desayuno, almuerzo y cena” – micul dejun, prânzul și cina. De la ora 16.00 la 19.00 sunt preferate mai mult cafelele și băuturile.
„La noi în România ceri o farfurie cu carne de pui și trebuie să ceri cartofii separat. Aici, dacă ceri o farfurie cu pui, îți dau cu garnitură, cu tot”, ne spune Georgiana.
Cel mai mult sunt comandate sandvișurile, așa numitele „bocadillos”. Diferența față de sandvișurile noastre o face faptul că, în Spania, ele se fac din jumătate de pâine.
De obicei, aici se pun, alături de băutură, măsline sau alune, acestea fiind gratuite. Nu se întâmplă asta în toate localurile, dar aici la New Melocomo este ceva permanent, ne afirmă Georgiana.
Cum la noi în România toată lumea face gogoși, Georgiana ne transmite că și în Spania există anumite deserturi care nu pot lipsi, precum „tarta de ciocolată”, care se servește cu frișcă, alături de un sirop de ciocolată și „tarta de brânză”, care se servește cu dulceață de afine sau căpșuni.
Faimoasele „lacrimi de pui” (carne de pui care ia forma unor lacrimi) se servesc alături de un sos special care are doar două ingrediente: muștar și miere. Acesta se prepară din trei sferturi de muștar, la care se adaugă un sfert de miere, și astfel iese un cos interesant și preferat de spanioli, dar și de vizitatori.
Surse foto: G4Food / Facebook / Recenzii New Melocomo