Colinele Transilvaniei, care cuprinde ariile protejate Sighişoara-Târnava Mare-Podişul Hârtibaciului, Staţiunea Balneoclimaterică Sovata şi experienţele gastronomice de la Valea Verde Retreat Transylvania din Cund, au ajuns în finala concursului Destinaţia Anului, a anunţat, luni, Asociaţia Visit Mureş, transmite Agerpres.
Sovata este în finala categoriei „Staţiuni turistice”. Valea Verde Retreat – Transylvania din Cund a intrat în finala categoriei „Experienţe gastronomice”, iar Colinele Transilvaniei la „Regiuni eco-turistice”.
Restaurantul Valea Verde, din cadrul Valea Verde Retreat Transylvania, folosește ingrediente bio, produse local
„La Restaurantul Valea Verde ne-am propus să creăm un mediu de luat masa relaxat, dar confortabil și rafinat în micul nostru han rural. Amplasat într-un vechi hambar transformat, oaspeții vor fi fermecați de atmosfera caldă și primitoare a restaurantului nostru. Gazda și bucătarul nostru Jonas Schafer îi răsfață pe oaspeții Valea Verde în sălbăticia Transilvaniei cu o abordare modernă a bucătăriei rurale, folosind doar cele mai proaspete ingrediente locale. Cu experiența sa în bucătăria franceză și mediteraneană, el combină, în stilul său unic, ingrediente locale adesea uitate. Se concentrează pe mâncăruri foarte aromate, pe care îi place să le asocieze cu vinuri românești”, este descrierea localului de pe pagina concursului.
Potrivit reprezentanților Valea Verde Retreat – Transylvania, sunt cultivate pe plan local cât mai multe dintre ingrediente. Sunt mai multe parcele împrăștiate în toată valea unde cultivă, cu ajutorul fermierilor locali, legume din semințe bio locale și internaționale. Este vorba despre soiuri precum: roșii, vinete, morcovi, ardei, dovlecei, dovleci, varză, anghinare, coriandru, fenicul, varză kale sau varză de Bruxelles.
La Restaurantul Valea Verde servim un meniu fix zilnic, cu trei, cinci sau șapte feluri. Fiecare meniu este compus din preparate cu rețete vechi, făcute cu produse locale proaspete, inclusiv trufe transilvănene.
Cea mai importantă competiţie pentru destinaţii turistice din România
„Pe lângă notorietatea pe care o oferă diferitelor obiective turistice, iniţiativa Destinaţia Anului îndeamnă la cunoaşterea ţării noastre şi la vizitarea unor locuri, uneori mai puţin cunoscute de turişti”, a arătat Visit Mureş.
Destinaţia Anului este cea mai importantă competiţie pentru destinaţii turistice din România, în care câştigătorii sunt desemnaţi de voturile unui juriu de experţi, format din peste 100 de persoane, un vot public şi o cercetare sociologică reprezentativă la nivel naţional.
Destinaţia Anului are două secţiuni, „Destinaţii turistice” şi „Distracţie şi aventură”, şi 12 categorii.
La „Destinaţii turistice” figurează categoriile: Oraşe care inspiră, Staţiuni turistice, Tărâmuri cu tradiţie şi istorie, Regiuni eco-turistice, Sat de poveste şi Cea mai bună promovare, iar la atracţii turistice, iar la „Distracţie şi aventură” sunt categoriile: Atracţii cultural-educative, Wellness, Cazări epice – resorturi, Cazări epice – boutique, Experienţe gastronomice şi Cea mai bună promovare.
Organizatorii concursului susţin, pe site-ul propriu, că destinaţiile câştigătoare din anii trecuţi au beneficiat de creşteri majore în intenţia de vizitare, indiferent că au fost regiuni, oraşe, staţiuni sau atracţii turistice.
Sursa foto: Valea Verde Retreat – Transylvania (chef Jonas Schafer)