Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești mâncarea pe câteva zile sau chiar pentru întreaga săptămână. Este ceea ce se numește bach cooking.
Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului pentru întreaga săptămână. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.
Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 29 iulie – 4 august. Rețetele preparatelor le găsești în g4food.
Fiecare prânz și cină îl puteți completa cu o porție de fructe de sezon: caise, piersici sau pepene roșu sau galben. Pentru un desert răcoros și ușor de făcut (în zilele de weekend) alegeți un tiramisu sau o gelatină de lămâie. Sau o înghețată din fructe făcută în casă.
Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.
Lista mea de cumpărături
- Fructe de sezon: piersici, caise, pepene roșu și galben.
- Fructe și legume pentru shake: afine, banane, apio, castravete, măr verde.
- Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe.
Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, anghinare, vinete, sparanghel, broccoli
- Lămâi
- Cartofi
- Legume conservate: bulion roșii, năut, linte
- Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
- Aripioare de pui, carne de vită
- Pește, creveți
- Lapte, iaurt grecesc, parmezan, feta/telemea, unt
- Șuncă
- Pâine toast, fulgi de ovăz
- Paste, orez, mălai, făină
- Ouă
- Cacao, gelatină
- Măsline
- Condimente, sare, piper
- Pișcoturi, smântână pentru frișcă și cafea (dacă faceți tiramisu).
Batch Cooking si nu Bach Cooking…