Marina SUA a introdus în serviciu cel mai nou submarin de atac cu propulsie nucleară din clasa Virginia, USS New Jersey (SSN 796), în cadrul unei ceremonii desfășurate pe 14 septembrie la Naval Weapons Station Earle din Middletown, New Jersey, transmite Defence-blog.com.
Prima masă a fost oferită la bordul navei vara trecută, în timp ce submarinul era încă în faza de construcție. Asta deoarece personalul de la bord trebuia să se obișnuiască cu această activitate extrem de importantă pentru echipaj – servirea meselor. Pe submarine, hrana este extrem de importantă pentru moralul echipajului.
La cina din iulie 2023 a participat Susan DiMarco, sponsorul navei. Aceasta este medic stomatolog pensionar și soția fostului secretar al securității interne, Jeh Johnson, transmite Sea Power Magazine.
Meniul a inclus unele dintre alimentele votate de echipaj ca fiind preferate:
- Piept de vită la grătar
- Somn la cuptor
- Pâine din porumb
- Garnituri
- Înghețată
Submarinul are, în mod normal, un echipaj format din 135 de marinari.
Alte informații interesante despre bucătăria de la bordul submarinelor din clasa Virginia, potrivit Connecticut State Office of Military Affairs:
- Submarinele Virginia au la bord alimente pentru 90 până la 120 de zile.
- Un submarin din clasa Virginia va avea la bord, când pleacă în misiune, 680 kg de carne de vită, 454 kg de carne tocată de vită, 408 kg de piept de pui, 136 kg de bacon, 2.495 kg de făină, 1.134 kg de zahăr și mai mult de 454 kg de cafea.
- Aproximativ 30 de persoane mănâncă în același timp.
- Șase până la opt persoane gătesc pe un submarin.
- Capacitatea de stocare pe submarine este limitată, astfel încât alimentele „ajung peste tot”, iar greutatea lor este distribuită cât mai uniform posibil în interiorul submarinului.
- Alimentele proaspete, cum ar fi fructele și legumele, sunt de obicei consumate primele.
- Baconul, cafeaua și crema de cafea se termină de obicei destul de repede.
- Cea mai mare provocare a gătitului pe un submarin în timpul navigării nu este spațiul limitat, ci anticiparea mișcărilor navei.
- Specialiștii culinari trec printr-o școală de trei săptămâni și au experiență în domeniu. Bucătarii din Marină pot, de asemenea, să obțină pregătire suplimentară la restaurante, de exemplu, unde pot lucra cu un bucătar profesionist.