„Mâncarea Ungariei” vine din… România / Premiul cel mare, câștigat de un preparat transilvănean gătit în Harghita

Bucătarii restaurantului Kotyogó din Fărcașa, județul Harghita, au câștigat marele premiu la competiția gastronomică „Mâncarea Ungariei 2025” Sursa foto: Facebook Magyarország étele

Cea mai bună mâncare din Ungaria este, de fapt, o creație culinară gătită în România, cu ingrediente autohtone. Bucătarii restaurantului Kotyogó din Fărcașa, județul Harghita, au câștigat marele premiu la competiția gastronomică „Mâncarea Ungariei 2025”, impresionând juriul cu un preparat inspirat din tradițiile transilvănene.

Potrivit agenției mti.hu, citată de Știrile Pro Tv, o echipă de bucătari din Ținutul Secuiesc s-a remarcat la prestigiosul concurs din Ungaria, reușind să aducă acasă trofeul printr-un preparat local reinterpretat, în care s-au îmbinat armonios gustul autentic cu o prezentare modernă.

Chefii Balázs Hunor și Laczkó Szilárd Botond sunt cei care au conceput felul de mâncare premiat, intitulat „Rătăcind pe pământurile Cumanilor”. Acesta include rulou de miel prăjit, piure fin de păstârnac, chiftele crocante de năut și o cremă parfumată de morcovi cu portocală. Preparatul a fost apreciat nu doar pentru echilibrul gustativ, ci și pentru filozofia din spatele realizării sale.

Succesul a venit și datorită unei alegeri strategice: folosirea exclusivă a ingredientelor locale, provenite dintr-un perimetru de maximum 50 de kilometri. „De la carnea de miel până la alunele de pădure din Harghita, totul a fost selecționat cu grijă pentru a evidenția terroir-ul regiunii”, menționează sursa citată.

Bucătarii restaurantului Kotyogó din Fărcașa, județul Harghita, au câștigat marele premiu la competiția gastronomică „Mâncarea Ungariei 2025”
Sursa foto: Facebook Magyarország étele

Publicul va putea descoperi oficial preparatul câștigător pe 4 iunie, în fața Parlamentului Ungariei, în cadrul unei parade culinare dedicate acestui prestigios concurs.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *