Loialitatea față de brandurile de mâncare de animale de companie ar putea fi afectată de inflație, dar și de calitatea în creștere a mărcilor private

mancare, animale de companie, inflatie, marci private Sursa foto: Pixabay/Crepessuzette

În urma mai multor ani de inflație și a altor perturbări economice, mulți consumatori din întreaga lume au devenit mai atenți la preț, iar acest lucru poate afecta loialitatea față de marcă. Într-un sondaj global recent realizat de NielsenIQ (NIQ), 62% dintre respondenți au declarat că sunt dispuși să încerce o nouă marcă la un preț mai mic, în timp ce 36% au declarat că un preț mai mic i-ar putea convinge să renunțe la marca lor obișnuită pentru a încerca una nouă, transmite Petfood Industry.

„Conceptul de loialitate față de o marcă este adesea măsurat în funcție de cât de dispuși sunt cumpărătorii să rămână la marca pe care au ales-o, în ciuda faptului că un concurent oferă un preț mai mic. În economia actuală, axată pe preț, loialitatea nu este la fel de clară”, a declarat Lauren Fernandes, vicepreședinte, marketing și comunicare, NIQ.

Unul dintre factorii care stau la baza unei potențiale scăderi a loialității față de marcă se referă la creșterea popularității bunurilor de consum cu etichetă privată și la creșterea calității acestora.

Datele NIQ au arătat, de asemenea, că 72% dintre cumpărătorii americani cu venituri ridicate consideră că eticheta privată este o alternativă bună la mărcile cunoscute; 27% dintre consumatorii americani au menționat opțiunea pentru eticheta privată ca fiind o strategie de economisire (alături de trecerea la o opțiune cu preț mai mic, aprovizionarea atunci când o marcă preferată intră în promoție, cumpărarea oricărei mărci aflate în promoție și cumpărarea mai des în magazinele cu prețuri mai mici).

Toate acestea contribuie, probabil, la o cotă de piață de 14% pentru produsele cu marcă privată în SUA în 2023. La nivel mondial, mărcile private au reprezentat 19,4% din vânzările totale de bunuri de consum cu mișcare rapidă (alimentele pentru animale de companie intră în această categorie largă), Europa de Vest fiind în frunte cu o cotă de 36% a mărcilor private.

„Decalajul dintre mărcile private și mărcile de firmă continuă să se reducă, iar acest lucru conturează imaginea cât de fundamental diferit este astăzi terenul de joc al mărcilor”, a declarat Fernandes.

Citește și: Încă o firmă a intrat pe piața alimentelor pentru animale de companie bazate pe insecte / Ingredientul principal: viermii de făină

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pixabay/Crepessuzette

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *