Lantulalimentar.ro în județul Călărași: doi tineri din București s-au întors în satul bunicilor și au înființat o unitate de procesare a laptelui; ei vând brânzeturile în urma unor comenzi primite on line

Lantulalimentar.ro în județul Călărași: doi tineri din București s-au întors în satul bunicilor și au înființat o unitate de procesare a laptelui; ei vând brânzeturile în urma unor comenzi primite on line Lantulalimentar.ro în județul Călărași: doi tineri din București s-au întors în satul bunicilor și au înființat o unitate de procesare a laptelui; ei vând brânzeturile în urma unor comenzi primite on line

Eu și prietena mea ne-am stabilit în comuna Vâlcelele, județul Călărași, de unde sunt bunicii noștri, și am investit într-o unitate de procesare a laptelui. Deocamdată, preluăm laptele de la un singur fermier, care crește zece văcuțe pentru lapte. Procesăm 100 de l zilnic și obținem 14 kg de brânză telemea. Clienții noștri sunt din București, vindem la ușă, dar livrăm și unei patiserii din cartierul Drumul Taberei”, mă asigură Emanuel Tudose.

Alina Tănase și Emanuel Tudose

Tinerii antreprenori au obținut autorizație de funcționare de la DSVSA și dețin o mașină frigorifică pentru transport. Laptele este preluat de la fermă și procesat în unitatea care conține două vane, două crinte din inox, o presă pneumatică adusă din Slovenia, o cameră frigorifică și o cameră pentru maturare.

Ne-am propus să-i ajutăm și pe micii fermieri din sat, aparținem cu toții unei comunități locale. Ca să pot produce aceste brânzeturi, a trebuit să studiez, să colaborez cu specialiști, am citit, nu m-am grăbit să ies cu brânza pe piață. Pentru a obține același gust constant, trebuie să controlezi toți parametri”, susține Emanuel.

unitatea de procesare a laptelui din comuna Vâlcelele, județul Călărași

Tânărul antreprenor are 29 de ani și a urmat cursuri de Informatică la Universitatea Româno-Americană din București, dar acum câțiva ani a decis să înceapă pe cont propriu o afacere la țară, împreună cu prietena sa Alina Tănase. Cei doi tineri sunt încrezători în reușita proiectului lor, au construit un site dunar.ro și au conceput un brand, Cășăria Dunar.

Telemea de Vâcelele, jud. Călărași

Lantulalimentar.ro salută această inițiativă și va urmări evoluția acestui proiect antreprenorial ambițios. Toată lumea vorbește, în teorie, de produse locale, iată că tinerii Emanuel Tudose și Alina Tănase au trecut la etapa practică.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *