Lăcustele devastează podgoriile și livezile din regiunea italiană Emilia-Romagna/Proliferarea insectelor ar fi fost favorizată de regresul populației de bibilici

lacuste, Italia, Emilia-Romagna, fructe foto: agricultura.it

Atacuri masive al speciei de lăcuste Calliptamus italicus provoacă pagube considerabile fermierilor care cultivă plante medicinale, pomi fructiferi, viță-de-vie și legume în regiunea Emilia-Romagna, anunță site-ul agricultura.it

Fermierii italieni au publicat o serie de fotografii care arată fructe devorate de lăcustele a căror invazie este în desfășurare și amenință să se extindă și în alte regiuni, cu suprafețe agricole mai întinse. 

Atacul lăcustelor a fost raportat de un sindicat al fermierilor cu acoperire națională și cu filiale în regiunile agricole ale Italiei. Organizația de profil Cia – Fermierii italieni din Emilia-Romagna a colectat dovezi de la numeroși fermieri din zonă. 

„Numărul copleșitor și voracitatea acestor insecte este de așa natură încât atacă acum toate culturile: plante medicinale, piersici, nectarini, caiși, vița-de-vie” a declarat Stefano Francia, președintele Cia Emilia Romagna.

”Dacă fenomenul de proliferare continuă în acest ritm , în câteva zile insectele vor ajunge și în câmpie, unde vor produce pagube însemnate”, a avertizat liderul sindical.

lacuste, Italia, Emilia-Romagna, fructe
foto: agricultura.it

Fermierii italieni se află în plină campanie de recoltare a fructelor și sunt nevoiți să recolteze fructele cât mai repede, pentru a nu fi atacate de dăunători. Sunt câțiva ani de când invazia lăcustelor le dă bătăi de cap. 

„Acum este o cursă inegală pentru fermierii care s-au confruntat, de-a lungul anilor, cu o criză după alta, în multe cazuri fără să se fi „recuperat” de la crizele anterioare, a declarat Danilo Misirocchi, președintele Confederației Romagna. 

”Fermierii noștri sunt nevoiți să recolteze fructele înainte ca lăcustele să le atace culturile. Mai mult, abandonarea agriculturii în satele din zonele de munte și de deal, favorizează proliferarea lăcustelor care, în felul acesta nu mai au dușmani naturali, reprezentați adesea de păsările de curte, precum bibilicile, cărora le plac foarte mult aceste insecte”.

lacuste, Italia, Emilia-Romagna, fructe
foto: agricultura.it

CIA ( Confederația Italiană a Agricultorilor ) cere autorităților regionale din Emilia-Romagna să delimiteze zonele pentru instituirea stării de dezastru natural „prin activarea legii 102”. 

Liderii sindicali cer fermierilor să raporteze atacurile de lăcuste pentru a facilita cartografierea zonelor afectate. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *