Bruschete cu piersici, gata în 15 minute!/Deliciosul preparat are gust dulce-sărat și este plin de nutrienți

bruschete Sursa foto: Pexels

Mierea fierbinte aduce o căldură dulce acestei bruschete cu piersici. Busuiocul îi conferă o aromă specială, în timp ce menta îi dă o notă rece și neașteptată. Puteți folosi oricare dintre aceste ingredinte sau să experimentați cu alte ierburi aromate, cum ar fi tarhonul sau arpagicul. Potrivit eatingwell.com, piersicile coapte, dar tari, sunt ideale pentru această rețetă, deoarece sunt cel mai ușor de tăiat.

Ingrediente necesare pentru bruschetele cu piersici

  • 120 g de baghetă din grâu integral, feliată, în unghi, în 12 felii,
  • 3/4 cană brânză ricotta, din lapte integral
  • 1 lingură de amestec de ierburi fragede și proaspete, tocate fin (cum ar fi menta și/sau busuioc), plus  încă 2 linguri  pentru garnitură
  • 2 lingurițe ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță miere fierbinte
  • 1/8 linguriță sare
  • 1 piersică mică, tocată (aproximativ 1, 1/4 căni)
  • 1 lingură glazură balsamică

Cum se prepară bruschetele cu piersici

  • Preîncălziți cuptorul la 240 de grade Celsius. Aranjați feliile de baghetă într-un singur strat, într-o tavă de copt. Coaceți pâinea până se prăjește ușor, aproximativ 8 minute.
  • Între timp, amestecați ricotta, ierburile, uleiul, mierea și sarea, până obțineți o cremă. Întindeți aproximativ 2 lingurițe din acest amestec de ricotta pe fiecare felie de baghetă prăjită. Deasupra puneți piersici.
  • Transferați bruschettele pe un platou, stropiți-le cu glazură balsamică și ornați cu ierburi,  dacă doriți.

Informații nutriționale pentru 1 porție (3 felii)

  • Calorii 233
  •  grăsimi 9 g
  •  grăsimi saturate 4 g
  •  colesterol 24 mg
  •  carbohidrați 31 g
  •  zaharuri totale 8 g
  •  zaharuri adăugate 3 g
  •  proteine ​​9 g
  •  fibre 2 g
  • sodiu 329 mg
  • potasiu 143 mg

Bruschetta cu piersici este o gustare sănătoasă?

Schimbarea baghetei tipice, din făină alba,  cu una din grâu integral va crește conținutul de fibre al bruschetei, iar e ava deveni o gustare foarte sănătoasă. Brânza ricotta oferă calciu și este considerată o brânză cu conținut scăzut de sodiu. Piersicile sunt o sursă excelentă de vitamine C și A și oferă, de asemenea, fibre și antioxidanți. Pe lângă faptul că este delicioasă, aceasta este o rețetă plină de nutrienți.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *