Ciupercile sunt printre legumele cele mai gustoase și sățioase, înlocuind de multe ori carnea cu succes. Unde mai pui că au și un conținut ridicat de proteină și le găsești în magazine tot timpul anului. Pot fi gătite cu siguranță la cuptor, umplute cu diverse ingrediente sau simple, cu sare și piper, dar există multe alte rețete delicioase, între ele și ciupercile pane. Le putem pregăti în friteuza cu aer cald sau în cuptorul clasic.
Ingrediente
- 200 de gr de ciuperci (de orice fel)
- 1 ou
- 25 de gr de parmezan ras
- 1 linguriță de usturoi pudră
- 1 linguriță de ierburi provensale
- ½ linguriță de piper negru măcinat
- 2 linguri de lapte
- 2 linguri de pesmet crocant
- Un praf de sare
Prepararea ciupercilor pane în airfryer
Mai întâi, curățăm bine ciupercile, astfel încât să nu rămână urme de pământ. O variantă este să le ștergem cu o cârpă umedă curată sau cu o periuță, evitând să le spălăm sub jet de apă. După curățare, le uscăm bine cu hârtie de bucătărie. Eu prefer să le spăl cu apă, să le las căteva ore la scurs și apoi să le usuc cu un prosop de hârtie. Dacă au codițe le putem scoate.
Într-un bol, batem oul și adăugăm restul ingredientelor: usturoiul, brânza, ierburile provensale, pesmetul, laptele, sarea și piperul. Amestecăm bine până obținem o compoziție omogenă.
Punem amestecul pe partea cu lamelele (interiorul) ciupercilor, folosind mâinile sau o linguriță. Nu este necesar să le acoperim pe ambele părți, deoarece stratul de jos s-ar pierde în coșul friteuzei.
Așezăm ciupercile în friteuză cu suficient spațiu între ele, fără să le suprapunem, și cu partea cu pesmet în sus.
Setăm friteuza la 200°C și le gătim timp de 8 minute. Nu este necesar să le întoarcem.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Timpul de gătire poate varia în funcție de dimensiunea ciupercilor și de tipul friteuzei, așa că este bine să verificăm după 6 minute. Ciupercile trebuie să fie crocante și rumenite.
Nu folosi hârtie de copt sau folie de aluminiu în friteuza cu aer cald, deoarece vei împiedica circulația aerului fierbinte și vei reduce eficiența aparatului.
Gătirea ciupercilor în cuptor
Dacă pui ciupercile în cuptor clasic, așează o foaie de hârtie de copt în tavă, pune ciupercile cu pesmetul în sus, la distanță unele de altele și bagă-le 10 min în cuptorul preîncălzit la 200 de gr C. Sunt gata când sunt rumenitea deasupra.
Pane include faina și pesmetchiar daca sunt delicioase,denumirea este improprie.