În încercarea de a pierde în greutate și de a avea un intestin mai sănătos, alimentele fermentate sunt unele dintre cele mai bune „arme secrete” de încorporat în dieta zilnică, transmite publicația SheFinds.
Aceste energizante bogate în probiotice oferă o gamă largă de beneficii. Din fericire, există o mulțime de opțiuni când vine vorba de iaurt și chefir, așa că aproape oricine poate găsi sortimentul potrivit.
„Atât iaurtul, cât și chefirul oferă organismului tău probiotice sănătoase care îți pot menține sau echilibra flora intestinală. Acest lucru poate îmbunătăți digestia, absorbția nutrienților și metabolismul, ceea ce va ajuta la ameliorarea balonării, a stomacului deranjat și va duce la un abdomen mai plat”, spune expertului în sănătate Jesse Feder, antrenor personal și dietetician înregistrat.
Iaurtul
Iaurtul este adesea lăudat ca fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente existente și pe bună dreptate. Plin de culturi vii de bacterii benefice, iaurtul servește ca o sursă puternică de probiotice care pot face minuni pentru flora intestinală. Aceste bacterii prietenoase joacă un rol crucial în menținerea echilibrului delicat al microbiomului, ajutând digestia, îmbunătățind absorbția nutrienților și chiar susținând metabolismul. Promovând sănătatea intestinelor, iaurtul poate ajuta la ameliorarea problemelor digestive comune, cum ar fi balonarea burții și stomacul deranjat, deschizând calea pentru un abdomen mai plat.
Chefirul
Chefirul, cunoscut pentru conținutul său puternic de probiotice (și pentru gustul său grozav), oferă o gamă impresionantă de beneficii pentru sănătate care pot contribui la un abdomen mai plat și la bunăstarea generală. La fel ca iaurtul, chefirul abundă în bacterii benefice și tulpini de drojdie care susțin sănătatea intestinelor și funcția digestivă. Prin popularea intestinului cu o gamă diversă de probiotice, chefirul ajută la restabilirea echilibrului microbiomului, atenuând astfel disconfortul digestiv și promovând un abdomen mai plat.
Sursa foto: Pexels/Karolina Grabowska
Numai in 2024? In 2025 nu mai trebuie sa mancam?