Gustarea preferată a oncologilor/Reduce riscul de cancer și este recomandată ca o gustare sănătoasă

Fructele reduc riscul de cancer Foto: Pexels

Organizația Mondială a Sănătății estimează că între 30% și 50% din toate cazurile de cancer pot fi prevenite prin menținerea unei diete și a unui stil de viață sănătos. Oncologii sunt în prima linie și văd acest lucru zilnic. Este datoria lor să fie la curent cu cele mai recente cercetări științifice despre ceea ce face diferența în prevenirea cancerului. De asemenea, pot observa asemănări între pacienții lor, în ceea ce privește obiceiurile care sunt frecvente la cei cu cancer, precum și invers: obiceiuri care previn riscul de cancer, chiar dacă există o predispoziție genetică, arată Parade.

Cum să mănânci pentru prevenirea cancerului

Dr. Tingting Tan este medic oncolog și hematolog la City of Hope din Newport Beach, California. Când vine vorba despre cum să folosiți dieta pentru a reduce riscul de cancer, ea recomandă să vă concentrați pe consumul de legume, fructe, cereale integrale, semințe și nuci, minimizând în același timp alimentele ultraprocesate, carnea roșie și alcoolul.

Acest mod de a mânca este în concordanță cu dieta mediteraneană, un plan alimentar despre care s-a demonstrat în mod repetat că scade riscul de cancer. Dieta mediteraneană pune accentul pe consumul tuturor alimentelor menționate de Dr. Tan, precum și peștele și uleiul de măsline, care sunt ambele surse bune de acizi grași omega-3 sănătoși pentru inimă și creier. Motivul pentru care acest mod de a mânca este atât de benefic pentru prevenirea cancerului este că este bogat în antioxidanți, care ajută la prevenirea și reducerea inflamației cronice ridicate, care duce la o mulțime de probleme de sănătate, inclusiv cancer. Urmărirea dietei mediteraneene este, de asemenea, o modalitate excelentă de a obține o gamă largă de nutrienți de care are nevoie organismul, un alt motiv pentru care este benefică pentru prevenirea cancerului.

Dr. Tan spune că pentru a ajuta la menținerea unei diete sănătoase, ea caută modalități interesante de a mânca o varietate de alimente întregi care îi plac.

Gustarea de după-amiază pe care o mănâncă oncologii

Gustările sunt de obicei alimente ușor de mâncat, la îndemână și, cel mai adesea, sunt alimente ultraprocesate precum chipsuri sau altele asemenea.

Dacă doriți să aveți o gustare de după-amiază sănătoasă, dr. Tan recomandă să o planificați din timp.

Deoarece consumul unei varietăți de alimente sănătoase este cel mai bun mod de a oferi organismului o mare varietate de nutrienți, dr. Tan spune că de obicei nu mănâncă aceeași gustare în fiecare zi. În schimb, încearcă să se gândească la noi modalități de a include diferite gusturi și texturi în gustările ei. Ea spune că, de obicei, gustările ei constau dintr-o combinație de nuci și fructe. „În timpul săptămânii de lucru, gustările mele pot include nuci amestecate, un măr cu unt de arahide sau fructe de pădure amestecate în iaurt grecesc simplu. În felul acesta nu mă plictisesc și nu mă simt tentată să mănânc junk food”, spune ea.

Fructe, nuci și iaurt

Fructele, nucile și iaurtul grecesc sunt la fel de accesibile ca și chipsurile sau prăjiturile. Cheia este să le aveți la dispoziție, astfel încât să fie ușor de luat. Dr. Tan spune că nucile (și oleaginoasele, în general) și fructele sunt ambele alimente grozave, care previn cancerul. „Consumul de nuci a fost asociat cu scăderea riscului de cancer de colon și cancer de plămân și pancreas”, spune ea.

Dr. Tan explică faptul că fructele de pădure și alte fructe conțin antioxidanți care pot proteja organismul de deteriorarea celulelor care poate duce la cancer. Știți vechea zicală care spune că „un măr pe zi ține doctorul departe”? Există un adevăr în asta! „Merele conțin antioxidanți, precum și fibre alimentare, care contribuie, de asemenea, la scăderea riscului mai multor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, de colon și esofagian”, spune dr. Tan.

În ceea ce privește iaurtul grecesc, dr. Tan spune că cercetările sunt incerte cu privire la posibilitatea de a preveni cancerului sau nu. Dar, deoarece conține proteine, ajută la sațietate, ceea ce face mai puțin probabil doriți să căutați o altă gustare la scurt timp după ce ați termina de mâncat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *