Agroland Business System de la Caransebeș are în plan să devină cea mai mare fabrică de furaje organice din România

furaje bio, furaje organice, oua bio, carne de pui bio, Caransebes sursa foto: unsplash.com@thoa-ngo

Agroland Business System intră pe segmentul organic prin transformarea fabricii de furaje de la Caransebeş, pentru a deveni cea mai mare fabrică de furaje din România certificată organic, potrivit unui raport al companiei, transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti (BVB), transmite Agerpres. Certificarea fabricii de la Caransebeş este estimată să fie finalizată în luna iulie 2024 şi face parte din strategia companiei de orientare către produse organice.

Fabrica de furaje de la Caransebeş a fost achiziţionată de companie în 2022 şi a presupus o investiţie de 5 milioane de lei. Aceasta va fi transformată în cea mai mare fabrică de furaje certificată organic din România şi îşi va desfăşura activitatea sub o nouă entitate, Agroland Organic. Conform raportului, tranziţia fabricii de la producţia de furaje convenţionale la furaje organice a reprezentat o investiţie de 200.000 de euro, care a vizat recondiţionarea echipamentelor în cadrul fabricii şi renovarea silozurilor şi a clădirilor.

Producția merge către ouăle și carnea de pui bio

Valorificarea producţiei de furaje bio va avea două direcţii, majoritatea produselor urmând să fie vândute fermelor de găini ouătoare bio şi pui de carne bio. Celălalt canal va cuprinde vânzarea către micii crescători, prin reţeaua de peste 240 de magazine Agroland. De asemenea, compania are în plan să achiziţioneze un mic producător de ouă ecologice, fermă care are o capacitate maximă de aproximativ 10.000 de găini. În ceea ce priveşte producţia anuală vizată, aceasta se ridică la aproximativ 3 milioane de ouă ecologice. În plus, compania va certifica în următoarele luni o fermă ecologică proprie, în judeţul Timiş, cu o capacitate maximă de 10.000 de găini.

La acest moment, suprafaţa fermei este în curs de certificare, în timp ce la nivelul adăposturilor existente vor fi realizate modificări pentru adaptarea la cerinţele ecologice. De asemenea, compania va introduce şi o nouă linie de business, abatoare modulare pentru păsări şi iepuri, fiind primul proiect de acest gen din România. Abatorul modular vizează fermierii mici şi oferă o flexibilitate ridicată, modulele fiind instalate în funcţie de cererea din zona respectivă.

Acestea sunt potrivite şi pentru puii ecologici, care necesită linii speciale de prelucrare, dar a căror număr este mult mai redus comparativ cu puii crescuţi în mod convenţional. “În combinaţie cu furajele organice, genetica şi abatoarele modulare, această investiţie va crea o infrastructură completă pentru a sprijini producţia sustenabilă de hrană bio în fermele mici şi medii din România”, se mai spune în raportul Agroland Business System.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. …si stropite cu cele trei substanţe neonicotinoide interzise, la porumb-floarea soarelui, etc care constituie mare parte din hrana gainilor,cocosilor,puilor. Adaugam in șrot soia modificata genetic, sa iasa bio 100%…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *