Comunitatea Slow Food Buzău anunță, într-un comunicat, organizarea Conferinței Slow Food România, care va avea loc pe 24 mai, la Centrul Muzeal „I.C. Brătianu” din municipiul Buzău.
Conferința, la care intrarea se face cu bilet, care poate fi achiziționat online, reunește pentru prima dată la Buzău comunitățile Slow Food din România precum și pasionații de mâncare artizanală din întreaga țară. După conferință va fi organizată, pe 25 și 26 mai, la „Piața Artizanilor” din comuna Berca, la intrarea în Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului”, cea de-a patra ediție a târgului producătorilor artizanali Piața Artizanilor – Slow Food & Gourmet Hub, unde accesul este gratuit.
La Conferința Slow Food România vor fi prezenți speakeri din domeniu, producători de produse alimentare artizanale, fermieri specializați în agricultura bio, bucătari renumiți, bloggeri culinari și viticoli, precum și experți în dezvoltarea turismului.
„Suntem încântați să organizăm și să găzduim acest eveniment inedit la Buzău, unde vom aprofunda bogata tapiserie a producției alimentare artizanale și potențialul său de a transforma comunitățile locale din România. Așteptăm cu nerăbdare să întâmpinăm participanți din toată țara”, a declarat Thorsten Kirschner, cofondator și purtător de cuvânt al Comunității Slow Food Buzău.
Piața Artizanilor- Slow Food & Gourmet Hub va cuprinde o expoziție a artizanilor locali de produse alimentare, o expoziție de artă și o secțiune de „gourmet street food”.
Slow Food este o mișcare globală apărută în Italia, compusă din grupuri și activiști locali, care militează pentru accesul tuturor oamenilor la hrană bună, curată și echitabilă.
Sursa foto: Slow Food Buzău