Efectele pandemiei Covid – 19 asupra sectorului creșterii suinelor: fermierii americani se pregătesc să eutanasieze porcii nevânduți, europenii închid abatoare, dar chinezii importă masiv din Uniunea Europeană

Efectele pandemiei Covid - 19 asupra sectorului creșterii suinelor: fermierii americani se pregătesc să eutanasieze porcii, europenii închid abatoare, dar chinezii importă masiv din Uniunea Europeană Efectele pandemiei Covid - 19 asupra sectorului creșterii suinelor: fermierii americani se pregătesc să eutanasieze porcii, europenii închid abatoare, dar chinezii importă masiv din Uniunea Europeană

Închiderea restaurantelor a avut un efect negativ puternic asupra producției de carne porc, fiindcă a dus la scăderea cererii. Totodată, depistarea unor lucrători infectați cu noul coronavirus a dus la închiderea unităților respective.

În Germania au fost închise temporar două mari abatoare, cu aproximativ 40,000 sacrificări/săptămână. O cauză ar fi scăderea drastică a bursei germane, din cauza pandemiei, dar și depistarea a 200 de muncitori români infectați cu noul coronavirus.
”Deși economia germană a repornit, efectul asupra consumului se va vedea mai târziu. Circulația este, în continuare, limitată în mare măsură, consumul sezonal de grill încă se lasă așteptat, iar majoritatea procesatorilor de carne au marfa sezonală de Paști în raft sau în depozit, deci o necesitate de cumpărare redusă”, potrivit unei analize a pieței cărnii de porc în săptămâna 18, analiză publicată de compania Topigs Norsvin Europa Centrală pe pagina de facebook.

Situația este identică și în piețele cu un puternic turism de sezon de vară – în principal zona mediteraneeană – Italia, Franța, Spania sunt blocate, Croația poartă negocieri disperate pentru a salva sezonul turistic, care reprezintă aproximativ 20% din P.I.B, un sezon ratat poate avea asupra Croației un efect similar cu cel al falimentului Agrokor.

În Spania lucrătorii abatorului Litera Meat(grupul Pini) sunt supuși testărilor autorităților pentru Coronavirus, la data publicării materialului nu a fost încă luată nici o decizie oficială privind activitatea unității.
Având în vedere prețurile actuale pentru porci grași, există o reticență a fermierilor privind popularea, se așteaptă o nouă scădere a prețului purceilor.
Dacă Germania nu va raporta un număr crescut de cazuri noi Covid, bursa ar putea relua tendința crescătoare începând cu mijlocul lunii mai.
Totodată, firmele care au posibilitatea de a exporta in Asia stau în fața unor oportunități de profit substanțial.

Închiderea unor abatoare din SUA datorita Covid a lăsat în piață aproximativ 500,000 porci, fermierii americani opresc montele, avortează scroafele și se pregătesc pentru eutanasieri masive. Cantitatea de carne de porc exportabilă către China scade și nici contextul politic nu este favorabil exportului,

Producția de carne de porc din China chiar și conform datelor oficiale a scăzut cu 30% anul trecut, iar importurile au crescut cu 70% în ianuarie și februarie, an/an. Repopularea cu material genetic este imposibilă, anul acesta au fost importate 3400 scrofițe (Axiom) si 500 vieruși TOPIGS NORSVIN. Chinezii repopulează cu scrofițe selectate dintre porcii grași, efectele fiind că în loc de o medie de 30 purcei înțărcați /scroafă/ an se va merge spre 20, cu cost de furajare în creștere și pierdere a progresului genetic.

”Marele câștigător, din situația apăruta in SUA si China, ar putea fi sectorul porcin din UE”, concluzionează Topigs Norsvin Europa Centrală.

sursa foto cover: Topigs Norsvin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *