Două tone de şprot pescuit ilegal şi plase cu o captură de cinci sturioni, descoperite de poliţiştii de frontieră din Constanța

Două tone de şprot pescuit ilegal şi plase cu o captură de cinci sturioni Sursa foto: Pixabay/aldonahawthorne

Două tone de şprot pescuit ilegal şi sute de metri de plase multifilament aflate în Marea Neagră cu o captură de cinci sturioni au fost descoperite de poliţiştii de frontieră la Mangalia, respectiv în zona Sulina, a informat joi Garda de Coastă, transmite Agerpres.

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au desfăşurat o acţiune privind prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal, nedeclarat şi nereglementat, pe Marea Neagră, în cadrul căreia au detectat un pescador acostat la mal, în apropierea localităţii Mangalia.

“La bordul ambarcaţiunii se aflau trei bărbaţi, un cetăţean român şi doi din Pakistan, care desfăşurau activităţi de pescuit pentru care nu deţineau documentele necesare. În urma verificărilor efectuate, la bordul pescadorului au fost descoperite mai multe recipiente în care se aflau două tone (2.000 kilograme) de peşte din specia şprot. Întreaga cantitate de peşte, care era depozitată în cutii cu apă şi în sare, a fost predată unei societăţi comerciale de profil”, reiese din comunicatul transmis de Garda de Coastă.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în cooperare cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării au au descoperit, în Marea Neagră, mai multe plase tip multifilament ce aveau captură de peşte în ele.

“În urma verificărilor suplimentare s-a constatat că lungimea totală a plaselor este de 571 metri, iar în acestea se aflau capturaţi cinci sturioni. Întreaga cantitate de peşte a fost eliberată mediului natural, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării şi introduse în camera de corpuri delicte a instituţiei pentru continuarea cercetărilor şi identificarea autorilor”, se mai spune în comunicat.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj piscicol.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *