VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Mirosul de pătrunjel o întoarce în copilărie pe Anamaria Tifu, fermieră în Lleida/ „Mă duce direct în ziua aia când miroseau așa și mâinile mamei și mâncarea, ciorba, tocănița”

Anamaria Trifu Sursa foto: G4Food
În zona Lleidei, în Catalonia, între rânduri de pomi cu cireșe, piersici, nectarine și smochine, două românce scriu o poveste despre muncă, identitate și echilibru între două lumi – România și Spania. Anamaria, proprietară de livezi și antreprenoare rurală, și Cristina, lucrătoare sezonieră cu peste 20 de ani de experiență în agricultură, sunt două fețe ale aceleiași realități: români care hrănesc Europa, dar păstrează vie legătura cu gusturile de acasă.
Deși trăiește între fructe și legume proaspete pe care le cultivă la propria fermă din Lleida (Spania),  Anamaria Tifu spune că îi lipsesc mirosurile verii din copilărie. Amintirile din copilărie? „Mirosurile, ierburile, nu știu. Socrul meu crește legume. Are grădină și de câte ori aduce pătrunjel, mă duce la mirosul de vară, când miroseau mâinile mamei mele așa. Că tot timpul era cu ciorba, cu tocănița. Să punem pătrunjel. Și când ne aduce pătrunjelul ăsta, mă duce direct în ziua aia când miroseau așa și mâinile și mâncarea. Mama care e și ea aici, nu poate fără ciorbă nici acum. Când am poftă mă cheamă și pe mine pentru că eu nu gătesc mâncare românească acasă”.

Proiectul De la Sarmale la Tapas este susținut de Ambasada Regatului Spaniei în România.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Citește și

De la Sarmale la Tapas – Ep. 3 | Anamaria Tifu, fermieră în Catalonia: Socrul meu are pătrunjel proaspăt în grădină și de câte ori îmi aduce mă întorc în copilărie, simt mirosul mâinilor mamei după ce făcea ciorbă sau tocăniță

De la Sarmale la Tapas – Episodul 2 | „Bucătăria m-a ales pe mine, încă de când aveam 8 ani”/ Dragoș Badea, chef bucătar în Catalonia, personalizează cu o notă românească toate preparatele locale: „În tot ce fac, transmit ceva ce am luat de la mama, de la bunica, de la toți mentorii mei în bucătărie”

De la Sarmale la Tapas – Ep. 1 | „Prăjituresele” românce din Spania / Amandina este desertul care amintește expaților de gustul dulce al copilăriei / Spaniolilor le plac cremeșul și sărățelele / Esența de rom pentru prăjituri se aduce din țară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *