Cum preparăm cea mai sănătoasă cafea/Un dietetician recomandă să adăugăm Aswagandha pentru o băutură absolut specială/Alte cinci condimente pot aduce un gust deosebit cafelei

Cum prepari cea mai sănătoasă cafea Foto: Dreamstime

Băutorilor de cafea li se spune adesea ce să nu adauge la băutura lor, dacă vor să o păstreze sănătoasă. Zahărul prea mult, diferite arome, îndulcitori, toate pot avea în timp efecte negative. Dar există alte elemente pe care le puteți adăuga în cafea, care nu doar că o vor îmbunătăți la gust, dar sunt și alegeri sănătoase. Dieteticianul Jennifer House de la First Step Nutrition arată cum să preparăm cafeaua cea mai sănătoasă, potrivit Parade.

Ea recomandă să adăugați ashwagandha, o plantă adaptogenă. Adaptogenele sunt plante care ajută organismul să se adapteze la stres. „Ashwagandha este cel mai bine cunoscută pentru reducerea anxietății și îmbunătățirea somnului”, spune House.

Ashwagandha poate fi găsită în comerț atât sub formă de pulbere, cât și sub formă lichidă, ambele fiind modalități simple de a o adăuga în cafea. Pentru a beneficia cu adevărat de beneficiile sale, se recomandă să luați între una și șase grame pe zi.

Cum acționează Ashwaganda

Ashwagandha acționează prin reglarea metabolismului, ajutând creierul și corpul să se relaxeze și să răspundă mai bine la stres. Aceasta susține sistemul endocrin, nervos, imunitar și cardiovascular. Dacă vă luptați cu anxietatea sau treceți printr-o perioadă deosebit de stresantă, adăugarea ashwagandha la cafea v-ar putea ajuta.

Ashwagandha poate avea un gust mai puțin plăcut, de pământ. Dacă nu vă place gustul pe care îl dă cafelei, ar fi util să adăugați un condiment natural  scorțișoara sau nucșoara.

Ce mai putem adăuga la cafea

Adăugarea ashwagandha la cafea nu este singura modalitate de a vă face ceașca de cafea mai nutritivă. Iată alte cinci modalități aprobate de dieteticieni pentru a crește beneficiile pentru sănătate din cafea.

  1. Scorțișoară

„Scorțișoara nu numai că sporește aroma cafelei, dar oferă și o serie de beneficii pentru sănătate”, spune dieteticianul înregistrat Serena Benali. Ea arată că scorțișoara este plină de antioxidanți puternici care ajută la combaterea stresului oxidativ și la reducerea inflamației în organism. „

  1. Laptele

Atâta timp cât nu aveți o alergie sau sensibilitate la lactoză, atât House, cât și Benali spun că adăugarea de lapte la cafea este o altă modalitate de a o face mai nutritivă. „Adăugarea de lapte la cafea este o modalitate excelentă de a-i crește valoarea nutritivă, în special prin creșterea aportului de proteine, calciu și vitamina D. Laptele furnizează nutrienți esențiali care susțin sănătatea oaselor și funcția musculară”, spune Benali.

  1. Turmeric

„Dacă vă place gustul de turmeric, adăugarea acestuia la cafea poate ajuta la combaterea inflamației și la îmbunătățirea funcției creierului”, spun dieteticienii. Puteți adăuga un sfert până la o jumătate de linguriță de turmeric măcinat în cafea, împreună cu un strop de piper negru, deoarece piperul negru ajută curcumina din turmeric (partea cea mai benefică) să fie mai bine absorbită în organism.

  1. Ghimbirul

Similar scorțișoarei, ghimbirul este un alt condiment care adaugă o aromă delicioasă cafelei, în timp ce aduce beneficii organismului, spre deosebire de zahăr sau înlocuitori de zahăr. „Ghimbirul poate ajuta la digestie, reduce greața și are efecte antiinflamatoare. Adaugă un mic vârf de cuțit de ghimbir măcinat în cafea sau prepară-ți cafeaua cu felii de ghimbir proaspăt pentru o aromă condimentată”, recomandă dieteticianul.

  1. Pudră de cacao neîndulcită

Dacă vă plac băuturile de cafea cu ciocolată, dieteticianul recomandă să adăugați pudră de cacao neîndulcită în cafea, care este o alternativă mai sănătoasă la siropurile de ciocolată. „Pudra de cacao este plină de flavonoide, care sunt antioxidanți ce pot îmbunătăți sănătatea inimii prin scăderea tensiunii arteriale și creșterea fluxului sanguin către creier”, spune ea. Ea recomandă amestecarea unei lingurițe de pudră de cacao neîndulcită în cafea pentru un plus de ciocolată.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *