Cum combini tonul cu legumele: opțiuni pentru toate gusturile. Avocado, linte și portocale – mixuri fresh pentru un prânz echilibrat

combinatii-de-ton-cu-legumele-usoare-rapide-de-vara-pentru-toate-gusturile foto: boltonromania

Urmând principiile unei alimentații echilibrate, combinațiile de ton cu legume pot fi de multe ori soluția salvatoare. Dacă le adăugăm o felie de pâine, o lipie, câteva rondele de orez sau chiar orez boabe putem obține foarte ușor un meniu complet. Iar dacă stropim cu puțin ulei de măsline, avem, astfel, toți cei trei macronutrienți importanți, alături de micronutrienți:

De asemenea, în multe combinații de ton cu legume pot intra și fructe. De exemplu, portocalele, care întregesc buchetul de arome mediteraneene. Sau avocado, care reprezintă mereu un aport de grăsimi benefice pentru sistemul cardivascular. Alteori, tot în spiritul dietei mediteraneene, este foarte potrivit și un adaos de leguminoase, de exemplu linte, fasole, năut, mazăre etc.

Mai jos o serie de combinații reușit ca gust, textură și aport nutrițional de ton cu legume.

Salata de ton cu amestec de legume mexican, orez negru și avocado

foto: boltonromania

Ingrediente

  • 320 g RIO Mare Insalatissime cu ton și amestec de legume mexican
  • 200 g orez negru (Venere/salbatic)
  • 1 avocado copt
  • 1 roșie bine coaptă
  • 40 ml ulei de măsline extravirgin
  • sare după gust

Mod de preparare

  • Se pune apă cu sare la fiert, se adaugă orezul în apa care dă în clocot, se fierbe, se lasă să se răcească sub jet de apă rece și se scurge bine.
  • Roșiile se taie cubulețe și se adaugă peste orez, se condimentează cu puțin ulei.
  • Se curăță și se taie avocado, se condimentează cu puțină sare și ulei și se așează peste orez.
  • Se completează adăugând Insalatissime Mexicana RIO Mare al cărei conținut se amesteca întâi, se amestecă ușor cu orezul cu roșii și avocado și se servește.

Salata de ton cu linte, avocado și roșii

foto: boltonromania

Ingrediente

  • 640 g RIO Mare Insalatissime cu ton și linte
  • 1 avocado
  • 4 roșii mici
  • ½ lămâie
  • un strop de ulei de măsline extravirgin
  • sare după gust

Mod de preparare

  • Fructul de avocado se curăță si se taie felii foarte fine. Se aplică, folosind o pensulă, zeama de lămâie, peste feliile de avocado, astfel încât să nu se înnegrească. Se taie roșiile felii subțiri.
  • Se aranjează feliile de avocado și roșii pe o parte a farfuriei, astfel încât să se suprapună ușor. Se face un dressing dintr-un strop de ulei și un praf de sare.
  • Se deschid RIO Mare Insalatissime cu ton și linte, se amesteca bine conținutul și se așează cu lingura pe farfurii lângă legume.
  • Se savurează imediat.

Salata de ton cu linte, baby spanac și felii de portocale

foto: boltonromania

Ingrediente

  • 150 g de baby spanac
  • 2 portocale
  • 640 g RIO Mare Insalatissime cu ton și linte
  • 20 ml ulei de măsline extravirgin
  • sare si piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

  • Se decojesc portocalele, se îndepărtează toată partea albă și se taie în felii subțiri.
  • Se spală și se scurge bine spanacul.
  • Se aranjează portocalele și spanacul în patru farfurii, se asezonează cu puțină sare, ulei și piper, apoi se așează deasupra salatele RIO Mare Insalatissime cu ton și linte după le-am amestecat bine.
  • Se savurează imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *