Clubul Fermierilor Români, una dintre cele mai reprezentative organizații profesionale din agricultură, are un nou președinte. Ciprian Olteanu, noul lider al asociației a declarat, astăzi, în exclusivitate pentru G4food.ro.
„Aș vrea să încep cu a spune că eu sunt absolvent al primei serii a Programului „Tineri lideri în agricultură”, program care este dedicat tinerilor care vor să preia practic ferma de la părinți, deci pentru a doua generație de fermieri. Și cred că este minunat faptul că acest club al fermierilor români chiar pune preț pe tineri. Uite că la șapte ani de la absolvire, un tânăr ajunge să ocupe pentru șase luni poziția de președinte al clubului”, a spus Ciprian Olteanu.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ciprian Olteanu: „Este responsabilitatea tinerilor să gestioneze acest conflict!”
Vorbind despre programul menționat, președintele Clubului Fermierilor Români a arătat cât de important este acesta pentru apariția unei noi generații de antreprenori agricoli.
„Programul Tineri Lideri în agricultură este unic la nivel de România și, dacă nu mă înșel, și la nivel de Europa. Este practic o comunitate foarte bine închegată. Este minunat să poți scoate telefonul și să suni un prieten fermier tânăr, de seama ta, care a absolvit acest curs în orice județ al țării și să poți să ceri opinii, să poți să ceri sfaturi. Pe lângă informațiile livrate prin acest curs, pe lângă soft-skill-urile dobândite – pentru că ni se predă și management, public speaking, stres management. Trăim într-un mediu destul de stresant. Mai ales atunci când lucrezi cu familia, lucrurile tind să să mai ciocnească, mai ales că generația seniorilor e mai greu de schimbat, însă mentalitatea tinerilor încă o putem forma. Așadar, este, după părerea mea, responsabilitatea tinerilor să poată să gestioneze acest conflict acolo unde este, pentru ca lucrurile să poată să meargă bine în afacere”.
Un element pentru consolidarea comunității fermierilor
După părerea lui Ciprian Olteanu, această inițiativă a Clubului Fermierilor Români este un instrument important pentru consolidarea comunității agricole.
„Deci, pe lângă aceste soft-skill-uri pe care le deprinzi, cea mai importantă este comunitatea, pentru că avem experiențe diferite, pe care le putem împărtăși și în loc să aștepți 30 de ani, să ai o experiență într-un anumit lucru, în ferma ta, să cunoști un utilaj, să știi cum trebuie să faci un sistem de irigație, poți pune mâna pe un telefon și poți să beneficiezi de experiența unui coleg, care o are deja de cinci-zece ani de zile”.