G4Food a anunțat zilele trecute, la scurt timp după ce a fost făcut anunțul oficial în Mexic, că România a fost aleasă să organizeze, în 2025, etapa de vinuri roze a celui mai mare concurs de vinuri din lume, Concours Mondial de Bruxelles (CMB). Din punct de vedere al industriei, momentul echivalează cu găzduirea unei Finale Champions League sau chiar a unui Campionat Mondial de Fotbal. Între timp s-au aflat și detaliile despre cine a negociat și cine organizează din partea noastră această competiție.
Reprezentanții celui mai mare concurs internațional de vinuri la nivel mondial, Concours Mondial de Bruxelles, au ales România ca următoare destinație pentru competiția de vinuri roze. Aceasta se va desfășura în perioada 28 – 30 martie 2025 în Constanța, Dobrogea, România.
Este o premieră în istoria vinului din România, Concours Mondial de Bruxelles fiind primul mare concurs internațional de vinuri care alege ca destinație pentru una din competițiile sale țara noastră.
Anunțul oficial a fost făcut în timpul celei de-a 31-a ediții a Concours Mondial de Bruxelles, desfășurată în orașul León, statul Guanajuato, Mexic, de către Valentin Ceafalău, jurat internațional și campion mondial la degustare în orb cu echipa României.
Negocierile și pregătirile organizării în România a CMB – rose session 2025 la Constanța au început încă de anul trecut, iar obiectivul principal al organizatorilor români este acela de promovare internațională a vinului românesc și a României ca destinație turistică și enoturistică. Organizarea CMB – rose session 2025 la Constanța este doar o acțiune din planul mai amplu de construcție a brandului de țară pentru vinul românesc. Echipa organizatoare este formată din Valentin Ceafalău, Dumi Ghiuri (managing partner la Crama Rașova) și Daniel Negrescu (specialist în marketing de vinuri).
Concursul Mondial de Bruxelles este un punct de referință la nivel mondial în materie de concursuri de vinuri. Independența, standardele stricte și procedurile de degustare ale acestuia oferă siguranță consumatorilor, permițându-le acestora să cumpere cu încredere deplină vinurile medaliate.
Pentru concurs sunt aleși în mod riguros jurați de renume, recunoscuți la nivel internațional pentru capacitatea lor de a evalua vinurile. Aceștia sunt achizitori și furnizori internaționali, ingineri și oenologi, jurnaliști, scriitori și critici de specialitate în domeniul vinului, cercetători și reprezentanți ai organizațiilor din industrie.