Cinci zone din bucătărie pe care ar trebui să le cureți în fiecare zi / Durează doar câteva minute, dar e important să fie menținute curate

Cinci zone din bucătărie care trebuie curățate mereu Foto: Dreamstime

Pentru a menține zonele în care pregătești și servești mâncarea igienice și sigure, este important să te ocupi constant de curățenie și dezinfectare—chiar dacă nu sunt tocmai activitățile tale preferate, notează thespruceeat.com.

Recent, influencera de curățenie americană Vanesa Amaro a vorbit despre rutina ei de curățenie în bucătărie și a explicat cum să faci această sarcină mai puțin stresantă. O metodă simplă de a reduce efortul fizic și mental necesar este să știi exact ce suprafețe trebuie curățate și dezinfectate zilnic.

Amaro recomandă dezinfectarea frecventă a suprafețelor atinse des, deoarece acestea sunt mai predispuse la acumularea de murdărie, praf și germeni potențial periculoși. Astfel, te vei asigura că bucătăria ta rămâne un spațiu igienic pentru prepararea și servirea mesei. În plus, vei avea mai puține sarcini mari de curățenie de făcut mai târziu.

Dacă vrei să adopți obiceiuri noi de curățenie în acest an, iată cinci zone pe care ar trebui să le dezinfectezi zilnic:

1. Ușa frigiderului

Dacă există un aparat electrocasnic pe care majoritatea dintre noi îl folosim de mai multe ori pe zi, acesta este frigiderul. Chiar dacă poți curăța exteriorul ușii și interiorul frigiderului săptămânal (sau mai rar, în funcție de obiceiurile tale în bucătărie), ușa frigiderului trebuie dezinfectată mai des.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


2. Mânerele dulapurilor

Poate că poți curăța suprafața dulapurilor săptămânal și interiorul chiar mai rar (exceptând cazurile în care există scurgeri sau murdărie vizibilă), însă mânerele dulapurilor necesită dezinfectare mai frecventă pentru a preveni răspândirea germenilor. Fie că folosești șervețele dezinfectante sau un spray antibacterian, asigură-te că ștergi bine atât partea din față, cât și cea din spate a mânerelor. De vreme ce te ocupi de asta, poți curăța și mânerele sertarelor!

3. Ușa cuptorului cu microunde

Un alt loc plin de bacterii este mânerul cuptorului cu microunde. Dacă nu îl folosești zilnic, îl poți dezinfecta o dată la câteva zile sau o dată pe săptămână. Nu uita nici butoanele—orice suprafață pe care o atingi cu mâinile murdare trebuie curățată.

4. Întrerupătoarele de lumină

Întrerupătoarele din bucătărie (și din întreaga casă) sunt un mod frecvent prin care germenii se răspândesc între membrii familiei. Probabil toată lumea le atinge, iar cine știe ce au atins înainte sau dacă și-au spălat bine mâinile.

5. Mânerul bateriei de la chiuvetă

Ai putea crede că chiuveta este curată, deoarece acolo îți speli vasele și mâinile—dar nu este chiar așa. De obicei, atingi mânerul bateriei înainte să îți speli mâinile sau vasele murdare, ceea ce înseamnă că acesta poate deveni un loc ideal pentru bacterii sau viruși proveniți din alimente. Dacă tot cureți chiuveta, scapă și de mirosurile neplăcute din scurgere turnând un amestec de bicarbonat de sodiu și oțet alb.

Acestea sunt doar recomandări generale pentru a-ți crea o rutină eficientă de curățenie—poți ajusta frecvența în funcție de cât de des folosești bucătăria sau dacă cineva din casă este bolnav.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *