Christophe Hansen, propus comisar pentru agricultură și alimentație, va fi audiat, luni, 4 noiembrie, de Comisia pentru Agricultură din Parlamentul European / Dacă va fi validat, va prelua mandatul în jurul datei de 1 decembrie 2024

Christophe Hansen / Sursa foto: Flickr Christophe Hansen / Sursa foto: Flickr

Parlamentul European se pregătește să organizeze audierile comisarilor desemnați ai Uniunii Europene, iar Christophe Hansen, politician conservator din Luxemburg, va fi audiat luni, 4 noiembrie, pentru funcția de comisar pentru agricultură, conform calendarului stabilit de Parlamentul European.

Hansen, născut în februarie 1982, reprezintă Luxemburgul în Parlamentul European din 2018. Deși nu a fost un susținător proeminent al politicilor agricole, legăturile sale personale cu sectorul agricol sunt semnificative: este președintele unei asociații luxemburgheze de crescători de animale mici, iar verișoara sa ocupă funcția de ministru al agriculturii din Luxemburg. De asemenea, provine dintr-o familie cu tradiție agricolă.

Un aspect notabil al activității sale a fost poziția de raportor pentru regulamentul privind defrișările, parte a Green Deal-ului, care vizează reducerea impactului economic asupra mediului. Hansen a fost responsabil de elaborarea opiniei deputaților europeni, ceea ce a generat reacții puternice din partea industriei, iar amânarea noilor reguli cu un an a fost percepută ca o intervenție a conservatorilor, inclusiv a sa.

Dacă va fi confirmat, Hansen ar putea deveni un simbol al unei politici agricole conservatoare, reorientând direcțiile promovate de actuala Comisie Europeană, conform unei analize care a apărut pe site-ul german Agrarheute.

Printre prioritățile lui Hansen s-ar putea număra reconcilierea intereselor fermierilor și activiștilor de mediu, având în vedere conflictele recente pe scena europeană. Utilizarea unui raport al grupului strategic pentru viitorul agriculturii ar putea facilita dialogul și identificarea unui compromis între protecția mediului și nevoile sectorului agricol, mai arată analiza citată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *