Această tartă hawaiiană cu ciocolată este un desert deosebit, iar nucile macadamia oferă o textură crocantă la exterior și cremoasă în interior. Rețeta este propusă de Allrecipes.
Avem nevoie de:
- 1 ¼ cană bucăți de nuci de macadamia
- 1 cană fulgi de nucă de cocos
- 2 foi de plăcintă (aluat de foietaj)
- 1 ½ cană chipsuri de ciocolată semidulce
- 3 ouă, puțin bătute
- 2 lingurițe de extract de vanilie
- 1 cană de sirop de porumb
- 1 cană zahăr alb
- 3 linguri de margarină sau unt, topit
Cum procedăm:
Preîncălziți cuptorul la 175 de grade C.
Prăjiți bucățile de nucă de macadamia și fulgi de nucă de cocos în tigăi separate în cuptorul preîncălzit, până când se rumenesc, aproximativ 8 minute. Scoateți-le și lăsați-le să se răcească.
Apăsați una dintre foile de plăcintă pe fundul unei tăvi pentru tartă (cu marginile canelate). Apăsați ușor fulgii de ciocolată în crusta de plăcintă și puneți deoparte.
Într-un castron mare, amestecați ouăle, vanilia și siropul de porumb până la omogenizare. Se adaugă apoi zahărul, margarina, nucile de macadamia și fulgii de nucă de cocos. Apoi turnați amestecul peste foaia de plăcintă.
Coaceți în cuptorul preîncălzit 50-55 de minute sau până când tarta hawaiiană cu ciocolată trece testul scobitorii. Lăsați să se răcească înainte de a servi.