Weekendul de Paște, la fel ca și cel de Crăciun, este un adevărat tur de forță culinar, peste tot în lumea creștină, indiferent de ritul de la care se revendică fiecare dintre noi. Și, oricât de mult mâncare ar fi bucurie, sau cu atât mai mult, uneori apar și problemele de digestie. Italienii folosesc de cele mai multe ori în aceste situații o soluție simplă: un ceai sub formă de decoct, pe care îl răcesc și îl beau chiar mai multe zile la rând, până când simptomele se estompează. Se poate bea cald sau rece, deopotrivă și este foarte simplu de făcut și economică.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Cum preparăm decoctul
Mai precis, este vorba de ceaiul din coji de lămâie și foi de dafin. Este știut faptul că frunzele de dafin au proprietăți antiinflamatorii și antiaciditate, în timp ce lămâie stimulează producția de sucuri gastrice.
Ea poate fi consumată cu încredere, nu are nici un fel de contraindicații sau efecte adverse. Are un efect relaxant și facilitează un proces digestiv mai rapid și mai eficient, punând sistemul digestiv în condițiile optime pentru a procesa și amestecuri de alimente mai greu de digerat. Totodată, previne balonarea, evitând riscul de indigestie și în general disconfortul după o masă mai bogată.
Nu este neapărat contraindicat să îndulcim cu puțină miere decoctul din coajă de lămâie și frunze de dafin, dar prezența ei ar putea să reducă din efectul său digestiv. Face parte dintre remediile tradiționale folosite de secole de către italieni și i se mai spune și „canarino digestivo”, de la culoarea galbenă. Altenativ, se poate folosi lămâia în întregime, tăiată bucăți mici, nu doar coaja.
