Dacă suferi de probleme digestive, inflamație sau dureri articulare ar trebui să bei ceaiul de lemn-dulce măcar o dată pe săptămână

ceai de lemn dulce Foto: Unsplash

Această băutură poate avea efecte pozitive asupra corpului nostru, însă consumul trebuie controlat. Când auzim denumirea de lemn-dulce, mulți ne gândim la bomboanele lungi, negre sau roșii, cu gust dulce. Însă, în acest caz, vorbim despre planta naturală, mai exact despre rădăcina sa, care are un gust extrem de dulce și un miros distinct, scrie ABC.

Proprietăți și beneficii ale infuziei de lemn-dulce

Lemnul dulce (Glycyrrhiza glabra) a fost folosit încă din Antichitate de egipteni, romani și greci ca remediu natural împotriva răcelilor. Astăzi, este utilizat mai ales pentru:
Rezolvarea problemelor digestive – ajută la reducerea indigestiei, gazelor și arsurilor stomacale.
Efect său antiinflamator – calmează inflamațiile mucoasei gastrice și poate preveni ulcerul.
Ca remediu pentru răceală – ameliorează tusea, mucusul și inflamațiile căilor respiratorii, inclusiv bronșita.
Pentru reducerea durerilor articulare și menstruale.
Pentru protecția ficatului și scăderea colesterolului.
Pentru efectul său laxativ – poate ajuta în caz de constipație.

Cum se consumă infuzia de lemn-dulce 

Datorită multiplelor beneficii, se recomandă consumul de 1-2 ori pe săptămână, în special celor care suferă de probleme digestive, inflamații sau dureri articulare.

Contraindicații

Consumul excesiv de lemn-dulce poate fi periculos. Studiile arată că, pe termen lung, poate agrava:  hipertensiunea arterială, problemele renale, poate interacționa cu anumite medicamente. De asemenea nu este recomandată în sarcină sau în perioada de alăptare.

Important: Dacă ai probleme de sănătate sau iei medicamente, consultă un medic înainte de a introduce infuzia de lemn-dulce în rutina ta.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *