Câteva rețete de spread-uri delicioase de pus pe pâine, recomandate de nutriționistul Tania Fântână

mancare, ochi sanatosi, tania fantana, vedere, omega-3 Sursa foto: G4Food

Sunt unele dimineți în care te trezești și te simți sătul și de ouă și de brânză și de musli și parcă nimic nu te atrage când deschizi ușa frigiderului.

Anotimpul rece care se pregătește să-și facă loc parcă își pune și mai mult amprenta asupra poftelor și foamei resimțite. În sfârșit avem o motivație în plus să mâncăm mai mult și mai caloric: vine frigul, încep ploile, cad frunzele, ne apucă toate singurătățile și frustrările…

M-am gândit la niște alternative delicioase pentru voi, de folosit de luni încolo în diminețile când vreți parcă și altceva de mâncat:

– Humus.
– Zacuscă.
– Pateu vegetal făcut în casă din ciuperci trase la wok, pătrunjel, usturoi, măsline.
– Guacamole din avocado, pătrunjel, ceapă verde și roșii.
– Fasole bătută.
– Pateu de linte verde: linte verde fiartă/din borcan, usturoi, morcovi, pătrunjel.
– Pateu de avocado și ton: o conservă de ton amestecată cu avocado, roșie, ceapă verde, lămâie.
– Două felii de pâine pe care puneți unt de arahide și felii de banană.
– Cremă de brânză amestecată cu castraveți tăiați mărunt, mărar și ierburi mediteraneene.
– Cremă de ardei cu nuci și usturoi: ardei grași sau copți, usturoi după gust, nuci, lămâie, ardei iute opțional.
– Pateu făcut în casă din ficăței de curcan sau pui amestecat cu cremă de brânză, unt, opțional câteva stafide ținute în rom, sare, condimente după gust.
– Salată de vinete în care puneți pastă de năut.
– Roșii uscate puse la blender cu fistic, un cartof fiert, sare, lămâie. Puteți regla consistența adăugând apă.
– Pateu de sardine cu ou: sardine din conservă, ou fiert, ceapă roșie, sare, piper, lămâie.
– Pateu de cremă de brânză și merișoare.

Ideile de mic dejun pot fi folosite și pentru cină. Cina oricum trebuie să fie similară din punct de vedere al caloriilor cu micul dejun sau ideal mai puțin decât acesta. Repetați pentru câteva zile un astfel de spread dacă tot v-ați chinuit un pic la pregătirea lui. Adaptați totul după gustul vostru și după ingredientele pe care le aveți la îndemână și știți că vă plac, dar lăsați și un pic imaginația să vă ducă pe cărări nebătătorite.

Tania Fântână este nutriționist dietetician, absolventă a Masterului de Nutriție Clinică și Comunitară din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș și a Facultății de Balneofiziokinetoterapie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. În limba română se spune “pastă tartinabilă”, nu “spread-uri”.
    Titlul ar fi fost mai scurt dacă era scris corect în limba română.

    “Câteva rețete delicioase de pastă tartinabilă, recomandate de nutriționistul Tania Fântână”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *