Cât rezistă creveții în frigider/Diferența o face dacă sunt cruzi sau gătiți/Dacă nu-i gătești imediat, păstrează-i în congelator

Trebuie păstrați creveții în frigider, pentru a fi consumați în siguranță Foto: Dreamstime

Creveții sunt o sursă excelentă de proteine. Nu doar că se gătesc rapid, dar pot fi combinați cu o varietate de arome, de la lămâie și usturoi până la miere picantă. Pentru a profita la maximum de ei, trebuie păstrați creveții în frigider, arată eatingwell.

Cât rezistă creveții cruzi în frigider

Creveții cruzi rezistă în frigider timp de una până la două zile. Unele ambalaje de creveți pot avea o dată „a se consuma de preferință până la” sau „a se utiliza până la,” care indică estimarea producătorilor privind calitatea optimă a produsului. Creveții pot rezista până la două zile după această dată, dar dacă nu ești sigur, verifică textura și mirosul. Dacă creveții sunt lipicioși sau au un miros de amoniac, cel mai bine este să îi arunci. Deoarece crustaceele au o durată de viață scurtă în frigider înainte de a fi gătite, asigură-te că ai în minte o rețetă atunci când îi cumperi. Dacă nu poți să îi gătești în două zile, poți congela creveții cruzi, prelungindu-le astfel durata de utilizare.

Pentru a congela creveții, așază-i într-un singur strat pe o tavă de copt și pune-i la congelator până devin solizi (acest pas asigură că nu se vor lipi între ei). Apoi transferă-i într-o pungă sigilată, rezistentă la congelator. Deși creveții pot rezista până la un an în congelator, este recomandat să îi consumi în termen de trei luni pentru a păstra gustul și textura optime. Asigură-te că etichetezi și datezi punga pentru a ști când au fost congelați inițial.

Creveții gătiți rezistă mai mult

Creveții gătiți rezistă în frigider timp de trei până la patru zile. Dacă trebuie să reîncălzești creveții, este recomandat să folosești aceeași metodă prin care au fost gătiți inițial. Atunci când îi reîncălzești, folosește o temperatură mai joasă pentru a evita gătirea excesivă. Poți adăuga și puțină apă, grăsime sau lichidul în care au fost gătiți inițial. Verifică des creveții pentru a vedea când sunt fierbinți, deoarece se pot găti excesiv rapid, rezultând o textură cauciucată.

Alternativ, dacă creveții sunt consumați împreună cu alte resturi, cum ar fi paste sau orez, poți încălzi mai întâi amidonul și apoi să adaugi creveții reci, pentru a reduce frigul fără să le afectezi textura. De asemenea, poți lăsa creveții gătiți la temperatura camerei timp de aproximativ 15 minute înainte de a-i consuma.

Cum să depozitezi creveții în frigider

Depozitează creveții cruzi în ambalajul lor original pe raftul de jos al frigiderului. În cazul în care lichidul din recipientul cu creveți se scurge, păstrarea lor departe de alte alimente ajută la reducerea riscului de contaminare încrucișată. Pentru creveții gătiți, depozitează-i într-un recipient ermetic în frigider. Pentru a te asigura că creveții, fie cruzi, fie gătiți, rămân siguri, verifică dacă frigiderul este la temperatura corectă, adică 4°C sau mai puțin.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *