Somonul este recomandat în special pentru conținutul său bogat în Omega3, iar cartofii fierți și răciți conțin amidon rezistent, ceea ce este excelent pentru intestine. Iată, deci, o rețetă de cartofi cu somon pentru o cină aproape dietetică, mai ales după ce de sărbători ne-am ghiftuit cu sarmale și cârnați.
Avem nevoie de:
Pentru cartofi:
- 700 g cartofi
- 1 lingură de Ulei de măsline
- Sare, boia de ardei, oregano, usturoi pudră
Pentru somon:
- 500 g de File de somon
- Sucul de la jumătate de lămâie
- 1 lingură de miere
- Două linguri de ulei de măsline
- Sare, boia, după gust
- Pătrunjel proaspăt
Cum procedăm:
Prima dată curățăm cartofii și îi tăiem în jumătate, apoi îi punem la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert îi strecurăm și îi lăsăm să se răcească bine, apoi îi condimentăm: o lingură de ulei de măsline, sare, boia de ardei, oregano, usturoi granulat și amestecăm bine totul. Apoi îi așezăm într-o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt.
Separat, tăiem somonul în cubulețe, apoi preparăm o combinație de condimente. Punem o lingură de miere, două linguri de ulei de măsline, sucul de la o jumătate de lămâie, sare, boia de ardei, după gust. Le amestecă bine de tot, apoi dăm prin această marinadă bucățelele de somon, după care le așezăm în tavă, printre cartofi. Dăm totul la cuptor pentru 10-15 minute, sau până se rumenesc cartofii și se face peștele, la foc mediu.
Peste cartofi cu somon se presară pătrunjel proaspăt înainte de servire.