Bagels cu făină de migdale și iaurt/ Deliciu fără gluten pentru un mic dejun sățios și nutritiv

bagel fara gluten Foto: G4Food

Bagels-urile tradiționale sunt făcute dintr-un aluat care trece prin mai multe etape de dospire și se fierbe înainte de a fi copt. O rețetă mai simplă sunt aceleași chifle, dar fără gluten, pe care le preparăm cu migdale și hrișcă, care — deși nu au textura bagelurilor clasice — ne oferă o cantitate bună de nutrienți. Bine rumenite și servite cu garnitura preferată, vor deveni un mic dejun minunat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Rețetă ușoară pentru bagels fără gluten cu făină de migdale

Ingrediente sunt pentru 6 chifle mici, dar dacă dorești să faci bagels mai mari, împarte aluatul în 4 porții și prelungește ușor timpul de coacere.

Ingrediente

200 de gr de făină de migdale (se măcină fin migdalele)

120 de gr de făină de hrișcă (putem pune și făină normală, dar va fi un preparat cu gluten atunci)

160 de gr de iaurt grecesc (integral sau degresat, după gust)

2 linguri oțet de mere

1 linguriță de praf de copt

½ de linguriță de sare

1 ou mic

Semințe de susan alb și negru, după gust.

Preparare

Preîncălzește cuptorul la 180ºC. Tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt.

Într-un bol mediu, amestecă făina de migdale, făina de hrișcă, sarea și praful de copt.

Adaugă iaurtul grecesc și oțetul de mere, apoi omogenizează totul cu o lingură.

Când compoziția capătă consistență, frământă ușor cu mâna până obții un aluat care nu este prea lipicios.

Formează un cerc din aluat, fără să-l întinzi, și taie-l în 6 bucăți egale.

Modelează fiecare bucată în formă de bilă, apoi fă o gaură în mijloc cu degetul și lărgește-o ușor pentru a obține forma de covrig.

Așază bagel-urile pe tava pregătită.

Bate oul și unge suprafața fiecărui bagel cu el.

Presară condimentele preferate — în funcție de umplutura aleasă, dulce sau sărată. Condimentele dau savoare aluatului. Poți folosi semințe de susan alb/negru, piper negru, fulgi de chilli, sau pudră de ceapă.

Coace timp de 20 de minute, până când bagel-urile sunt bine rumenite. Este important să fie complet coapte.

Scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească complet înainte de a le tăia.

Nu este un aluat pufos, ca la un bagel clasic, dar aceste chifle fără gluten sunt delicioase, mai ales dacă le tai pe jumătate și le prăjești în toaster înainte de a le umple. De altfel, aluaturile fără gluten au un gust mai bun după ce sunt prăjite, pentru că le scoate aroma în evidență.

Poți păstra bagel-urile la frigider sau congelator într-o pungă închisă ermetic, dacă faci o cantitate mai mare.

Idei de umpluturi delicioase pentru bagels:

  • Cremă de brânză cu somon afumat

  • Avocado cu ou prăjit și rucola

  • Unt, felii subțiri de roșii, sare grunjoasă și ulei de măsline extravirgin

  • Muștar cu boabe, brânză, ouă jumări și piper negru proaspăt măcinat

  • Sos de susan (tahini) și castraveți feliați fin

  • Unt de arahide cu fructe roșii (zmeură, căpșuni, afine).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *