DN Agrar, fermă specializată în producţia de lapte de vacă, și compania BSOG Energy colaborează pentru producția de biometan, prin valorificarea gunoiului de grajd provenit de la vaci de lapte / Investiția se ridică la 30 milioane de euro 16 octombrie Redacția 0 comentarii
Batoane de fructe și nuci vs. ciocolată: Care este alegerea ideală pentru o gustare sănătoasă și sățioasă, potrivit nutriționistului Tania Fântână 16 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
INS: Importul de lapte brut realizat de unităţile procesatoare a crescut cu 47,6% în primele opt luni ale acestui an 16 octombrie Redacția 0 comentarii
Ferma DN AGRAR şi BSOG Energy semnează un acord de cooperare pentru cel mai mare proiect de producţie de biometan din România 16 octombrie Redacția 0 comentarii
Italia se confruntă cu o criză semnificativă în sectorul agricol: Românii și indienii domină forța de muncă străină, dar mai e nevoie de încă 100.000 de lucrători 16 octombrie Redacția 0 comentarii
Miercuri, de Ziua Mondială a Alimentației, sărbătorim și „pâinea noastră de toate zilele” / Scurt istoric al pâinii: De la neolitic la baguette / Sfaturi de la primul sommelier de pâine din România 16 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Ce mâncăruri fac parte din meniul unui pub tradițional din Londra și, mai ales, cât costă un hamburger și o porție de cartofi prăjiți / Care sunt diferențele față de prețurile din România? 16 octombrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Trdelník: Mâncarea cehă care nu este cehă / A apărut într-o carte de bucate din Transilvania, apoi a luat-o spre spre vest către Ungaria, unde astăzi se numește kürtöskalács / Chiar și un vagabond a strigat la noi: „Este din România!” 15 octombrie Redacția 2 comentarii
Aproximativ 24.000 de porci de la o fermă din Ipoteşti, eliminaţi din cauza pestei porcine africane 15 octombrie Redacția 0 comentarii
Ministrul Agriculturii: Ultimele două focare de pesta rumegătoarelor mici vor fi închise în cinci zile 15 octombrie Redacția 0 comentarii
De ce crede un personaj important italo-american din lumea gastronomiei că restaurantele trebuie să redevină democratice 15 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Iaşi: Trei persoane au ajuns la spital din cauza ciupercilor de pădure 15 octombrie Redacția 0 comentarii
Curiozitate agrifood – 15 octombrie: Crackerii sunt perforați din rațiuni tehnologice, nu pentru estetică/ Prin găurele iese aburul în procesul de coacere 15 octombrie Redacția 0 comentarii
Preşedintele ANSVSA discută cu autorităţile marocane despre situaţia epidemiologică referitoare la pesta micilor rumegătoare 15 octombrie Redacția 0 comentarii
Toate produsele procesate în România vor beneficia de plafonarea adaosului comercial, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență 15 octombrie Redacția 1 comentarii
Prăjitura preferată a fotbalistului Paul Pogba/ Suspendat pentru dopaj, se plânge: „Fotbalul este prăjitura cu căpşuni care mi-a fost luată din mână” 15 octombrie Redacția 0 comentarii
Numărul şi valoarea pagubelor produse în Sălaj de urşi şi lupi, în creştere faţă de 2023/ Tendința a fost constatată și în alte județe/ Este vorba de animale domestice ucise, culturi distruse și accidente auto 15 octombrie Redacția 0 comentarii
A început la București Climate Change Summit 2024/ Experţi în energie, agricultură, oraşe sustenabile, biodiversitate şi finanţare dezbat provocările lumii actuale 15 octombrie Redacția 0 comentarii
Lipsa personalului se anunță a fi cea mai mare problemă în domeniul HoReCa, pentru anul viitor/Se anunță o creștere pentru un anume segment 15 octombrie Redacția 0 comentarii
Vinuri și Bucate Dobrogene/ Degustări de produse locale, conferințe și workshopuri culinare, în weekend, la Tulcea 15 octombrie Redacția 0 comentarii
Piața spaniolă ar putea rămâne fără ulei de măsline la sfârșitul lunii octombrie/ Estimările specialiștilor au fost contrazise de vânzările ridicate din septembrie 15 octombrie Redacția 0 comentarii
„Prinde gustul lecturii”: OvidiuRO invită părinții și familiile din România să hrănească zilnic mintea copiilor (Parteneriat) 15 octombrie Redacția 0 comentarii
Modificarea Legii fondului funciar și Legea acvacuturii pe agenda de astăzi a CCR/ Sesizările au fost înaintate de președintele României 15 octombrie Redacția 0 comentarii
TIR încărcat cu ovine, răsturnat pe DN 13, la Vânători, Mureș/ Traficul în zonă este îngreunat 15 octombrie Redacția 0 comentarii
Brutarii din Europa se pregătesc pentru un Crăciun costisitor, pe măsură ce preţul untului crește 15 octombrie Redacția 0 comentarii
Cum pot ajuta dronele plantațiile de vie și care sunt deocamdată limitele lor 15 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Spuma de avocado din cartea de rețete a lui Freud. Astăzi i-am spune mousse. Am încercat să reconstruiesc rețeta din cum a povestit-o el 14 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
SUA se confruntă cu cea mai mare epidemie de gripă aviară. Peste 100 milioane de păsări au fost eliminate / Prețul cu amănuntul al ouălor a depășit 3,20 dolari pe duzină 14 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Sunt student, ce mănânc? Carmen: „Ca student, e bine să nu ai preferințe culinare, să nu fii mofturos” / De când a început studenția, Carmen afirmă că încearcă să nu mai risipească mâncarea 14 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cioban român dispărut de opt zile în Italia / Bărbatul este căutat cu drone și câini, după ce fratele lui a alertat autoritățile 14 octombrie Redacția 0 comentarii
Oamenii care au o poftă accentuată de dulciuri au cu 31% mai multe șanse să dezvolte depresie, avertizează oamenii de știință / Alternative sănătoase cu care poți înlocui zahărul 14 octombrie Redacția 0 comentarii
Referatul DNA trimis la Parlament: Nelu Tătaru, acuzat că ar fi primit șpăgi și pentru eliberarea de concedii medicale / Ar fi primit sume de la 50 la 2000 de lei, plus ouă, o găină, vodcă, șampanie / DGA a avut 4 investigatori sub acoperire 14 octombrie Redacția 0 comentarii
Isprava unui român în Italia: A încercat să fure 14 „roți” de Parmigiano Reggiano, dintr-un magazin din Milano 14 octombrie Redacția 1 comentarii
Atmosfera de bisto anii ’50 și puiul cu cartofi rămas la prețul de pe vremea francilor, dinainte de moneda euro. Formula de mare succes a unui resturant popular din Paris 14 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cele două alimente comune care s-au dovedit a fi cancerigene, conform unui dietetician oncolog: „Este atât de ușor să le înlocuiți” 14 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Platforma de livrare rapidă Tazz, parte a grupului eMAG, va fi achiziționată de Wolt, un jucător important pe piața de comerț local cu origini în Finlanda, care operează în 28 de țări 14 octombrie Redacția 0 comentarii
„Limba electronică” alimentată de inteligența artificială, o inovație ce promite să revoluționeze siguranța alimentară / În timpul testelor, algoritmii AI au oferit rezultate aproape ideale atunci când vine vorba de detectarea modificărilor în compoziția alimentelor 14 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Curiozitati agrifood – 14 octombrie: Wasabi pe care îl găsești în magazine și majoritatea restaurantelor de sushi este hrean obișnuit colorat 14 octombrie Redacția 0 comentarii
Grupul francez Tereos avertizează că rezultatele sale vor avea de suferit în urma scăderii preţurilor la zahăr în UE și anunță că intenţionează să îşi dubleze exporturile în afara UE 14 octombrie Redacția 0 comentarii
O firmă de alimentație este între primele 10 cele mai importante branduri spaniole/ Este vorba de rețeaua de supermarketuri Mercadona 14 octombrie Redacția 0 comentarii
Eliminarea acestor 3 alimente din dieta voastră vă poate îmbunătăți semnificativ sănătatea inimii 14 octombrie Ioan Radu 0 comentarii
Midiile au invadat lacurile elvețiene. Acoperă plasele de pescuit, amenință viața sălbatică și înfundă conductele subacvatice 14 octombrie Redacția 0 comentarii
Pelerinaj la „Sfânta Parascheva”: 100.000 de sarmale vor fi împărțite pelerinilor la masa tradițională de după slujbă / Bucătar: „S-au folosit 1.500 de kilograme de varză proaspătă, 311 kilograme de carne tocată vită-porc, 45 kilograme de morcov” 14 octombrie Redacția 0 comentarii
Ce înseamnă să fii „foodie”, varianta rafinată a gurmanzilor. De ce oamenii „foodie” sunt slabi și sănătoși 14 octombrie Otilia Ignat 0 comentarii
Buzău: Peste 4.000 de ouă cu Salmonella şi 30 de kilograme de carne, retrase de la comercializare de inspectorii DSVSA 14 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Fermierii și crescătorii de animale au protestat în Andaluzia (Spania) pentru a solicita ajutoare directe urgente împotriva secetei 14 octombrie Redacția 0 comentarii
Să lupți să obții o stea Michelin și apoi să renunți la ea ca să redevii un restaurant popular. Au făcut asta de curând proprietarii unui local din Italia 13 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Le Club de Chefs de Chefs – bucătarii prezidențiali s-au reunit în acest an în Italia. Cum alcătuiesc chefii de la palatul prezidențial de la Roma meniurile pentru delegațiile străine 13 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ministrul Agriculturii promite că ministerul va finanţa de anul viitor fiecare mie de metri pătraţi cu legume cu obligativitatea ca 50% să fie tomate 13 octombrie Redacția 0 comentarii