APIA a efectuat plăţi în avans de peste 109 milioane de euro în cadrul Campaniei 2024 21 octombrie Redacția 0 comentarii
Cum depozitezi corect alimentele în frigider ca să eviți contaminarea încrucișată. Care alimente trebuie păstrate la temperatura camerei 21 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Carrefour analizează practicile de muncă la un partener din Arabia Saudită după semnalele venite de la Amnesty International 21 octombrie Redacția 0 comentarii
UE investeşte 380 de milioane euro în proiecte care sprijină tranziţia verde / Două dintre proiecte vor ajuta podgoriile de renume mondial şi producţia de brânzeturi celebre, cum ar fi Parmigiano Reggiano, Camembert de Normandie şi Roquefort, să devină mai rezistente la impactul fenomenelor meteorologice extreme 21 octombrie Redacția 0 comentarii
„Mămăligă” la înălțime? Ei bine, da! O companie aeriană preferată de români vinde „polenta” la plic, la bordul aeronavelor / Cât costă preparatul 21 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Curiozități agrifood – 21 octombrie: French fries (cartofii prăjiți) sunt belgieni, nu francezi, în realitate 21 octombrie Redacția 0 comentarii
Cum rezolvi problema pachețelului cu mâncare pentru școală. Idei sănătoase și strategii eficiente care elimină tentația junk food 21 octombrie Otilia Ignat 0 comentarii
Federația Romalimenta nu susține proiectul generalizării adaosurilor comerciale și cere revenirea la economia de piață: „Nu suntem în stare de război” 21 octombrie Redacția 0 comentarii
Fostul magazin „Eva” din centrul Capitalei a fost vândut unui investitor local / Tranzacţia, evaluată la aproximativ opt milioane de euro / În prezent, în acest spațiu funcționează un supermarket Mega Image 21 octombrie Redacția 0 comentarii
Plafonarea adaosurilor comerciale la produsele alimentare româneşti va însemna preţuri mai mici la raft, susține BIO România/ AMRCR respinge măsura deoarece ar aduce dereglări pe tot lanțul alimentar 21 octombrie Redacția 0 comentarii
Diverse evenimente, inclusiv Festivalul Transhumanței din Madrid, suspendate datorită bolii limbii albastre la rumegătoare/ Afecțiunea are o mortalitate ridicată în rândul animalelor infectate 21 octombrie Redacția 0 comentarii
Shot-uri de „energie” pe care să le prepari rapid în casă pentru micul dejun, recomandate de nutriționistul Tania Fântână 21 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Campania prezidențială americană s-a mutat la McDonald’s: Trump prăjește cartofi la un restaurant al lanțului de fast-food și o acuză pe Harris că a mințit în legătură cu slujba sa din tinerețe la McDonald’s 20 octombrie Redacția 0 comentarii
Miere din Sibiu, certificată ecologic, ofertată la SIAL Paris, cel mai mare târg de produse organice și convenționale din Europa/”Suntem mândri că, după multă muncă, vine și răsplata” – Cosmin Herța, apicultor 20 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cât de mult e „tradiție” un preparat importat dar modificat și valorizat cu ingrediente locale? Mexicul se mândrește cu un produs adus cu ei de minerii englezi acum 200 de ani 20 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cârnatul Csaba, sărbătorit între 24-27 octombrie, la a 27-a ediție a festivalului pe care i-l dedică orașul Békéscsaba 20 octombrie Redacția 0 comentarii
Cât de în siguranță sunt pasagerii alergici la nuci: Se pot transmite particule de arahide în avion, prin aer? Ce spun experții 20 octombrie Redacția 0 comentarii
Sumele exorbitante pe care le plătesc primăriile marilor orașe să curețe guma de mestecat aruncată la întâmplare. Curățatul costă mult mai mult decât producția 20 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Bei mai mult de patru cești de cafea pe zi? Acest lucru „crește riscul de accident vascular cerebral”, arată o nouă cercetare / Ceaiul, pe de altă parte, are efectul opus 20 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Vinuri macedonene: Podgoriile din regiunile Naoussa, Kavala și Goumenissa și-au deschis porțile și invită vizitatorii într-un tur spectaculos care combină istoria, tradițiile culinare și peisajele uimitoare 20 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Prosecco vs. Champagne. Italia a depășit Franța la exporturile de vin spumant în Statele Unite. Vinul italian produs în Veneto este cel mai consumat vin alb în America 20 octombrie Redacția 0 comentarii
Sondaj la nivel global: Fenomenele meteo extreme și creșterea costurilor, principalele provocări cu care se confruntă fermierii / Doar 14% din agricultorii din Europa estimează profituri mai mari în 2024 20 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
STUDIU Secretul pierderii în greutate ar putea fi o combinaţie de 14 „gene de slăbit” / Ce au descoperit cercetătorii după ce studiat câteva luni 38 de voluntari puși să facă exerciții fizice și să alerge 19 octombrie Redacția 0 comentarii
Politicieni în campanie/ Ciolacu este fan cheesburger/ A mâncat la un fast-food românesc, după ce la Chișinău a testat produsul similar de la McDonald’s 19 octombrie Redacția 0 comentarii
Au rezervat o masă pentru 20 de persoane și au comandat 20 de meniuri/ Au venit doar 17 și au fost puși să plătească tot/ E corect sau nu? 19 octombrie Redacția 0 comentarii
Caviar, șampanie și mâncare cu stele Michelin la bordul avioanelor. Companiile aeriene se întrec să atragă tot mai mulți clienți în cabinele premium 19 octombrie Redacția 0 comentarii
Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: Probabil vom cere Mega Image să vândă sub 100 de magazine pentru a prelua Profi, în localităţi în care cele două reţele se suprapun 19 octombrie Redacția 0 comentarii
Singapore se pregătește să găzduiască „Worldchefs Congress & Expo” 2024, un eveniment de referință în industria culinară globală, programat între 20 și 25 octombrie 2024 19 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
14 salate calde pentru zilele răcoroase de toamnă. Rețete nutritive și savuroase recomandate de nutriționistul Tania Fântână / Alternative excelente la celebrele salate cu ton sau cu roșii și brânză 19 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Politicieni în campanie/ Elena Lasconi: Gătesc sarmale, îmi place mâncarea românească/ Nu mănânc dulciuri, dar știu să le fac 19 octombrie Redacția 0 comentarii
Ministrul Agriculturii: Peste 50% din ceea ce produce sectorul avicol din România pleacă la export/ Producătorii naționali ar trebui susținuți 19 octombrie Redacția 0 comentarii
Museum of BBQ. Primul muzeu din lume dedicat istoriei grătarului va fi deschis în Statele Unite 19 octombrie Redacția 0 comentarii
Știai că există un „moment perfect” pentru a savura un „pumpkin spice latte”? Un expert în somn explică de ce această băutură trebuie consumată doar între anumite ore 19 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Nu le-am inventat noi, dar cu certitudine sarmalele românești sunt o variantă care atinge perfecțiunea / Rețete de sarmale din toate colțurile țării 19 octombrie Otilia Ignat 1 comentarii
6 mituri despre nutrienți și testarea solului / Le analizăm pe rând și le demontăm, inclusiv faptul că „orice produs pe bază de var este suficient” 19 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Războiul brandurilor de ice tea. În Spania, Coca Cola a lansat Fuze Tea și amenință Nestle/ Nestea este principalul brand de ice tea de pe piața iberică, dar Fuze Tea este popular în 90 de țări 18 octombrie Redacția 0 comentarii
Pescuitul și turismul vor fi interzise în noua arie marină protejata stabilită de Insulele Azore/ Cel mai mare parc marin din Atlanticul de Nord are aproape 300.000 de km pătrați 18 octombrie Redacția 0 comentarii
Peste 185.000 de elevi de clasa a III-a vor învăța la școală principiile unei alimentații sănătoase / Programul susținut de Ministerul Educației se va derula în 6.000 de școli primare 18 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Proprietarul stânei din Covasna care exploata oameni fără adăpost a fost arestat/ Cei trei bărbaţi care racolau victimele le induceau în eroare privind munca şi salariul/ Victimele, ţinute în sclavie, în condiţii improprii, fără hrană şi apă, fără tratamente medicale 18 octombrie Redacția 0 comentarii
Un biscuit vechi de 84 de ani a fost găsit de către o familie în congelatorul bunicii răposate/Familia a pornit propria anchetă pentru a afla cine l-a copt, de fapt și de ce a fost păstrat 18 octombrie Redacția 0 comentarii
Curiozități agrifood – 18 octombrie: Ardeiul iute nu îți arde gura/ O substanță din el dă această senzație, care de fapt este numai în mintea ta 18 octombrie Redacția 0 comentarii
Un adolescent de doar 14 ani a inventat un dispozitiv portabil bazat pe inteligență artificială, care detectează reziduurile de pesticide rămase pe produse chiar și după spălare: „Am putea reduce riscul unor probleme de sănătate precum cancerul cerebral, leucemia, Alzheimer sau boala Parkinson” 18 octombrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Mici secrete cum să congelezi și să decongelezi pâinea pentru a evita risipa 18 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Vânzările de pungi cu alimente destinate copiilor mici și bebelușilor au înregistrat o creștere spectaculoasă de 900% în ultimii ani / Medicii și nutriționiștii sunt îngrijorați de impactul pe termen lung asupra alimentației, igienei dentare și sănătății generale a copiilor 18 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
AFIR a prelungit cu două săptămâni sesiunea de primire a cererilor de finanţare pentru rambursarea primelor de asigurare / Până acum s-au depus peste 6.100 de cereri, în valoare de 23,4 milioane de euro 18 octombrie Redacția 0 comentarii
„Lucram într-o brutărie și simțeam că trebuie să fac o schimbare, să am o slujbă mai bine plătită”. Cum a ajuns o româncă să câștige 33.000 de lire sterline pe an ca șofer de autobuz în Londra 18 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
RetuRo: Peste 81% dintre ambalajele cu sigla „SGR” (Sistemul Garanţie-Returnare) au fost colectate în septembrie, în creștere față de august 18 octombrie Redacția 0 comentarii
Felul de mâncare pe care i-l gătește David Beckham soției sale, Victoria, în serile în care iau cina acasă: „De când am cunoscut-o, ea mănâncă doar pește la grătar și legume la abur” / Ce părere are fosta solistă Spice Girls despre desert 18 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii