Povestea singurei ciocolate din Europa preparată cu o metodă străveche. Ciocolata de Modica, Sicilia, a fost recunoscută ca produs IGP de către autoritățile italiene. Standardul la nivel UE a fost obținut în 2018 8 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Care este diferența dintre laptele organic și cel obișnuit/Produsele lactate organice și ouăle ocupă locul al doilea în vânzările de alimente organice, după produsele proaspete 8 decembrie Redacția 0 comentarii
Cafeaua, de pe plantație la noi în ceașcă/ Istoria unei familii de columbieni cultivatori de cafea VIDEO 8 decembrie Redacția 0 comentarii
Producția de bumbac din SUA a scăzut din cauza uraganului Helene/Georgia, al doilea mare producător, a pierdut 32% din recoltă 8 decembrie Redacția 0 comentarii
Exemple de mese care susțin performanța mintală. Tania Fântână, nutriționist: Omletă cu spanac și avocado, la mic dejun, somon la grătar la prânz și o supă cremă de linte, pentru cină (VIDEO) 7 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Incendiu puternic în centrul Capitalei/Flăcările au cuprins interiorul fostului restaurant Mărul de Aur şi la acoperişul clădirii 7 decembrie Redacția 0 comentarii
Istoria plină de romantism a bomboanelor de pom din Ungaria, numite „szaloncukor”: Legenda spune că un ucenic cofetar francez din secolul al XVIII-lea a creat primele bomboane ambalate individual pentru a impresiona o tânără / Azi, există variante fără zahăr, fără lactoză sau vegane 7 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ceva dulce/Ștrudelul cu mere este un simbol al gastronomiei austriece, dar povestea acestui desert delicios și rafinat este una mult mai complexă, având influențe din diverse culturi / O rețetă clasică pe care să o pregătești în acest weekend 7 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Consumul de cafea pare să aibă legătură cu clima. Topul mondial la țărilor unde se bea cea mai multă cafea 7 decembrie Redacția 0 comentarii
Piața locală a cărnii de porc: cum afectează importurile producătorii români/ Președintele APCPR: ”Sectorul autohton nu mai reușește să răspundă cererii de carne de porc din piață, mai ales din piața cărnii proaspete” 7 decembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Despre fibre: la ce ne ajută și cât să consumăm zilnic? Sfaturile nutriționistului Tania Fântână 7 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Latura dulce-amară a schimbărilor climatice. În Sicilia apar primele culturi experimentale de cafea 7 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ți-ai perturbat metabolismul și încerci să revii la normal prin dietă sau exerciții, organismul însă nu mai răspunde/ Care sunt cauzele și cum poate fi restabilit echilibrul 6 decembrie Redacția 0 comentarii
Curiozitate agri-food 06 decembrie: Cartofii pot fi toxici, dacă sunt încolțiți 6 decembrie Redacția 0 comentarii
Antioxidanții și hidratarea: Secrete pentru claritate mintală. Nutriționistul Tania Fântână dezvăluie care sunt cele mai bune alimente și băuturi pentru un „creier fericit” (VIDEO) 6 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
UE anunță un lung așteptat acord comercial Mercosur, care va crea una dintre cele mai mari zone de liber schimb din lume / Negocierile au durat 25 de ani 6 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cât chefir natural conține chefirul din comerț? Ce este, de fapt, chefirul și care e originea lui 6 decembrie Mihaela Găneț 1 comentarii
De ce salatele de la restaurant au un gust mai bun, potrivit bucătarilor/Alegerea ingredientelor este cel mai important lucru 6 decembrie Redacția 0 comentarii
Interacțiunea alimentelor cu medicamentele și cum schimbă acestea efectul pilulelor pe care le iei. Sfaturi pentru a evita problemele 6 decembrie Otilia Ignat 0 comentarii
Ministrui italian al Agriculturii spune că întrevede o schimbare strategică la noua Comisie Europeană, la un summit cu omologul spaniol 6 decembrie Redacția 0 comentarii
Primăria din Matca, unul din cele mai mari bazine legumicole ale României, amendează proprietarii de tractoare sau camioane care murdăresc drumurile recent asfaltate 6 decembrie Valentin Trufașu 0 comentarii
Buzău: Au apărut în pieţe primele legume produse în sere şi solarii după ajutorul de minimiș în agricultură 6 decembrie Redacția 0 comentarii
Cum să prepari cafeaua perfectă/Modul „corect” de a face o cafea este felul în care ți place ție cel mai mult 6 decembrie Redacția 0 comentarii
Relația om-natură, tema expoziţiei „Pe pământ şi pe apă: locuitorii Deltei Dunării acum 6500 de ani”, de la Palatul Suţu 6 decembrie Redacția 0 comentarii
Ce cărți de gastronomie sunt disponibile la Târgul „Gaudeamus”: De la volume semnate de Jamie Oliver la ediția integrală a „Cărții de bucate” a celebrei Sanda Marin / Nici micii pasionați de bucătărie nu sunt neglijați: „Cartea de rețete pentru minichefi” propune peste 100 de rețete simple pentru părinți și copii (VIDEO) 6 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Dieta recomandată în cazul colonoscopiei, conform nutriționistului Tania Fântână / Cum ar putea să arate meniul în perioada premergătoare intervenției 6 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Valoarea producției agricole din Irlanda s-a dublat în 10 ani, arată un raport oficial / În tot acest timp, însă, veniturile familiilor de fermieri au scăzut 6 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO Noaptea din an în care dulciuri fel de fel ajung în ghetuțe/ Ne-am pregătit cu daruri sănătoase de Moș Nicolae? 5 decembrie Redacția 0 comentarii
Mamuţii erau în fruntea meniului preferat de oamenii care trăiau în America de Nord în Epoca de Gheaţă 5 decembrie Redacția 0 comentarii
A fost înființat oficial Consiliul european pentru agricultură şi alimentaţie/ Va oferi CE consiliere, la nivel înalt, cu privire la viitorul agriculturii UE și viziunea pentru agricultură şi alimentaţie 5 decembrie Redacția 0 comentarii
Curiozități agri-food 05 decembrie: ciupercile nu sunt nici plante, nici animale/Fac parte dintr-un regn diferit 5 decembrie Redacția 0 comentarii
Alimentele esențiale pentru un „creier fericit”. Nutriționistul Tania Fântână recomandă grăsimile sănătoase, carbohidrații complecși și proteinele de calitate (VIDEO) 5 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
„50 de vinuri și preparate din România”, un volum în trei limbi, lansat miercuri la Palatul CEC. Este semnat de Marinela Ardelean, expert în vinuri, fondatoarea platformei Wines of Romania și co-organizatoare a Festivalului RO-Wine 5 decembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
10 garnituri compatibile cu friptura din carne de porc, recomandate de nutriționistul Tania Fântână / „În copilărie o mâncam cu mămăligă, cu salată de varză și cu murături, cel mai des. Între timp, avem și alte opțiuni ce vin să aducă un plus de nutrienți, dar și de gust” 5 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Greșeala obișnuită în bucătărie, care te poate îmbolnăvi/Riscul nu este cel mai mare, dar nu e de neglijat 5 decembrie Redacția 0 comentarii
Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și comisarul său pentru comerț Maroš Šefčovič, la Summitul Mercosur, pentru a încheia negocierile privind acordul comercial între această piață și UE 5 decembrie Redacția 0 comentarii
Produsele lactate şi de panificaţie primite de elevii școlilor din Bistrița-Năsăud nu se ridică la standardele cerute/ Directorii de școli au reclamat situația la ISJ 5 decembrie Redacția 0 comentarii
Cât de sigur este să mănânci pește crud? Iată ce trebuie să știi dacă mănânci în mod regulat acest preparat 5 decembrie Redacția 1 comentarii
Călin Georgescu, candidatul pro-rus și anti-NATO la președinția României, și-a reafirmat, într-un interviu pentru Reuters, discursul împotriva Ucrainei, afirmând că este împotriva exporturilor de cereale ucrainene prin România/ În realitate, tranzitul cu cereale este reglementat și în scădere față de anul anterior 5 decembrie Redacția 0 comentarii
Consumul de ciuperci a produs numeroase intoxicaţii accidentale, mai multe decât intoxicațiile de natură chimică/ Ciupercile trebuie achiziționate din surse sigure 5 decembrie Redacția 0 comentarii
Cifra de afaceri din vânzarea produselor alimentare, în creștere în primele zece luni ale anului 2024/ INS 5 decembrie Redacția 0 comentarii
“Poftim, din România!”, târg de produse tradiţionale în faţa Primăriei Sectorului 1 din Capitală, în perioada 6 – 8 decembrie 5 decembrie Redacția 0 comentarii
Bulgarii din mai multe comunități etnice din România și-au prezentat rețetele la evenimentul „Craiova – Capitală gastronomică est-europeană”/ Ribnic, gozba sas slivi și liutica 5 decembrie Redacția 0 comentarii
Polonia și-a prezentat viziunea privind integrarea europeană a agriculturii ucrainene/ Cele două state au discutat posibilitatea cooperării în domeniul procesării 5 decembrie Redacția 0 comentarii
Șase lucruri pe care să nu le faci la un bar de salate/Deși e posibil să ți se pară în regulă, sunt gesturi care nu se fac din motive de igienă 4 decembrie Redacția 0 comentarii
O brânză artizanală braziliană, inclusă în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO/ Este al şaptelea bun cultural brazilian înscris în patrimoniul imaterial al umanităţii, dar primul aliment inclus în această listă 4 decembrie Redacția 0 comentarii
Douăzeci și șase de milioane de oameni din sudul Africii se află în insecuritate alimentară acută/ Programul Alimentar Mondial are nevoie de 300 de milioane de dolari pentru ajutor de urgenţă 4 decembrie Redacția 0 comentarii
Cum să îți hrănești creierul pentru a avea claritate mentală, conform nutriționistului Tania Fântână (VIDEO) 4 decembrie Tania Fântână 1 comentarii
Curiozități agri-food 04 decembrie: Avocado este un fruct, dar este utilizat ca o legumă 4 decembrie Redacția 0 comentarii
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare reiterează opoziţia fermă faţă de semnarea tratatului comercial UE – Mercosur 4 decembrie Redacția 0 comentarii