După rezultatele slabe ale echipei Manchester City, antrenorul Pep Guardiola nu poate mânca/ Starea de spirit i-a înrăutățit digestia 14 decembrie Redacția 0 comentarii
Preţurile cafelei au urcat aproape de maximele ultimilor 50 de ani şi ar putea dura ani înainte ca această creştere să se epuizeze 14 decembrie Redacția 0 comentarii
Cum să dai jos câteva kilograme până de sărbători. Sfaturile nutriționistului Tania Fântână: Include la fiecare masă o proteină, redu drastic carbohidrații și consumă mai multă apă 14 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
UE a stabilit cotele de pescuit în mările europene, cu cerințe stricte pentru pescari/ Există numeroase nemulțumiri în cadrul sectorului de profil în țările din zona mediteraneeană 14 decembrie Redacția 0 comentarii
Curiozități agri-food 13 decembrie: Aproximativ 25% din volumul unui măr este format din aer 13 decembrie Redacția 0 comentarii
Vâlcea: Magazine din Drăgăşani şi Horezu, amendate cu 40.000 de lei pentru nereguli la comercializarea produselor alimentare 13 decembrie Redacția 0 comentarii
Rusia suspendă exporturile de cereale către Siria din cauza incertitudinii/ Ucraina i-ar putea lua locul 13 decembrie Redacția 0 comentarii
„Arome tradiționale de Crăciun” la Târgul de Crăciun de la Sfântu Gheorghe/ Vizitatorii vor asista la o demonstrație de preparare a porcului după metode tradiționalee 13 decembrie Redacția 0 comentarii
O companie israeliană a depus primul dosar de aprobare pentru carne cultivată în Thailanda: „Această mișcare strategică oferă un teren fertil pentru ca țara să devină un lider regional în agricultura celulară” 13 decembrie Redacția 0 comentarii
Sondaj | Provocările HoReCa în 2025: Lipsa de personal, schimbările legislative și instabilitatea economică 13 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Spectacol cu blatul de pizza. Locul din Italia unde angajații nu doar că pregătesc pizza, dar fac și un adevărat show, rotind aluatul în aer, în timp ce se plimbă printre mese / Aluatul are conținut scăzut de drojdie și gluten / Heidi Klum, investitoare în proiect (VIDEO) 13 decembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Industria cărnii de porc din UK estimează venituri de 80 milioane lire pe an, după reluarea exporturilor către China 13 decembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Centrul European al Consumatorilor a recuperat 370.000 de euro pentru consumatori, în primele 11 luni ale anului / Suma este mai mare cu 25% faţă de aceeaşi perioadă din 2023 13 decembrie Redacția 0 comentarii
RAPORT | Piața vinurilor spumante italiene a înregistrat un „boom”: Peste 1 miliard de sticle au fost produse și comercializate în 2024 / Peste 7% dintre acestea vor fi desfăcute între Crăciun și Revelion, atât în Italia, cât și la nivel global 13 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Amenzi de peste 4,2 milioane de lei, date de ANSVSA după trei zile de controale în supermarketuri şi hipermarketuri 13 decembrie Redacția 0 comentarii
Zeci de supermarketuri din Alba au fost verificate de DSVSA/ Inspectorii au aplicat amenzi de peste 100.000 de lei 13 decembrie Redacția 0 comentarii
Ceva dulce| Clafoutis cu fructe – un desert clasic franțuzesc renumit pentru textura sa cremoasă și gustul delicat / Tradițional, clafoutis este preparat cu cireșe, însă rețeta poate fi adaptată cu orice fructe de sezon 13 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cafenelele din magazinele de modă, un concept care deja se extinde/ După H&M, Uniqlo sau Primark, Zara a deschis prima sa cafenea, ce funcționează în cadrul noului magazin din Madrid 13 decembrie Redacția 0 comentarii
Când te bate gândul să te faci bucătar sau doar vrei să înveți tehnici de gătit, o școală specializată te poate ajuta să-ți formezi gustul și să intri în mod direct în domeniul bucătăriei/ Chefi din toată țara țin aici cursuri, pornind de la cele mai de bază noțiuni și ajungând până la plating și secrete din bucătăriile de restaurant 13 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Nutriționistul Tania Fântână, câteva adevăruri despre batoanele de genul „fingers” de pui, de pește, de cașcaval: „Doar dacă te uiți pe etichetă îți dai seama că tu acasă în bucătăria ta nu poți reproduce aceste rețete” 13 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Avertismentul comisarului Christophe Hansen: Agricultura înseamnă o ocupație riscantă și foarte stresantă. Dacă dorim o agricultură orientată spre viitor, avem nevoie de progres tehnologic 13 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Zeci de preparate tradiţionale olteneşti specifice perioadei Crăciunului şi Anului Nou au fost pregătite de elevi de la clase cu profil alimentar și prezentate la Muzeul Judeţean Olt, la expoziţia “Gusturi din bătrâni” 12 decembrie Redacția 0 comentarii
Curiozități agri-food 12 decembrie: Plantele de ananas au nevoie de doi până la trei ani pentru a produce un singur fruct 12 decembrie Redacția 0 comentarii
Executivul a aprobat actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029 12 decembrie Redacția 0 comentarii
APIA a autorizat plăți finale de peste 108 milioane de euro pentru fermieri, în campania 2024 12 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Friptură sau sandviș pentru prânz? Întrebarea care a dus la un conflict între premierul britanic și liderul opoziției din Marea Britanie 12 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Prețul laptelui de vacă „la poarta fermei” în România, mai mare cu 12% față de anul trecut, arată datele Comisiei Europene 12 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Guvernul a stabilit o cotă anuală de colectare de deşeuri pentru operatorii ce desfăşoară activităţi de pescuit în Marea Neagră 12 decembrie Redacția 0 comentarii
Un bărbat care analiza diferite ustensile de bucătărie într-un magazin din Constanța, a scăpat un cuțit în propriul picior/ A fost transportat în stare gravă la spital 12 decembrie Redacția 0 comentarii
Guvernul a aprobat, joi, suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii cu 122 milioane de lei / Banii vor fi folosiți pentru reabilitarea infrastructurii de îmbunătăţiri funciare şi pentru reîntregirea Fondului European de Pescui 12 decembrie Redacția 0 comentarii
„Produs în România”, prima emisiune locală lansată de Discovery/ Cum se fabrică diverse produse în România, între care gustări sau băuturi 12 decembrie Redacția 0 comentarii
Consumul alimentelor ultraprocesate este asociat cu o îmbătrânire biologică mai accelerată, potrivit unui studiu australian 12 decembrie Redacția 0 comentarii
Recolta de rapiță mai slabă din Canada provoacă o explozie a prețurilor pe bursele internaționale / Deși prețurile la bursă sunt în creștere, fermierii nu au nimic de câștigat 12 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Industria germană a păsărilor de curte avertizează împotriva acordului Mercosur: „Pe termen lung există riscul ca noi, în Europa și Germania, să ne pierdem suveranitatea și să devenim dependenți de importurile de alimente” 12 decembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
DSVSA Buzău: Pizzerie închisă temporar şi amenzi de peste 32.000 de lei pentru nereguli în activitate 12 decembrie Redacția 1 comentarii
Ediţia de Crăciun a Colectei Naţionale de Alimente se lansează pe 13 decembrie;oamenii pot dona pentru cei aflaţi în dificultate 12 decembrie Redacția 0 comentarii
Sondaj: Managerii din HoReCa consideră că lipsa personalului şi instabilitatea economică vor afecta industria în 2025 12 decembrie Redacția 0 comentarii
Forța de muncă, una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă proprietarii de cafenele din România / Antreprenor: „În momentul în care dăm un anunț, primim între 50 și 100 de CV-uri. Dacă te alegi cu unul zdravăn la cap, poți să te consideri norocos” 12 decembrie Ingrid Georgescu 4 comentarii
Cine este marele câștigător MasterChef România 2024 / Povestea impresionantă de viață a Georgianei Ene și drumul către marele premiu de 75.000 de euro: „Nu am putut să o sun pe mama să îi spun că am cancer” 12 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
INTERVIU | Chef Iman Abushov Jr. (Azerbaijan): „Dolma – sărmăluțele în viță de vie, umplute cu miel sau vită – sunt un simbol al diplomației culturale” / Preparatul face parte din patrimoniul UNESCO 12 decembrie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Prețul cărnii de vită a atins un nivel record în Canada / Un kilogram de carne tocată a ajuns să se vândă cu 13 dolari, iar fileul costă 32 dolari/kg 12 decembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Hoinăreli artistice în farfurie. Preparate care se inspiră de la opere de artă cunoscute, create de un chef italian cu trei stele Michelin 11 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Pepenele roșu este, din punct de vedere botanic, din categoria fructelor de pădure 11 decembrie Redacția 0 comentarii
Ce schimbări aduce acordul comercial UE-Mercosur: În primul rând, se va introduce un „mecanism de reechilibrare”, care permite compensații dacă una dintre părți consideră că noile politici adoptate de cealaltă parte anulează beneficiile acordului 11 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
ANPC oferă consiliere on-line mediului de afaceri din HoReCa și turism, înainte de sărbătorile de iarnă/ Operatorii sunt sfătuiți să nu se lase induși în eroare de falși inspectori ANPC 11 decembrie Redacția 0 comentarii
Ursula von der Leyen afirmă că fermierii „trebuie să se afle într-o poziție mai puternică de negociere față de cei care stabilesc prețurile”: „Munca voastră merită să fie răsplătită” 11 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Harghita va fi Regiune Gastronomică a Europei în anul 2027, a hotărât Institutului Internaţional de Gastronomie, Cultură, Arte şi Turism/ „Visit Harghita” a început deja planificarea programelor şi evenimentelor gastronomice/ 11 decembrie Redacția 0 comentarii
Plăţi de aproape 1,2 miliarde de euro făcute de AFIR pentru proiecte de investiţii şi măsuri de mediu şi climă în 2024 11 decembrie Redacția 0 comentarii
Pești și moluște, în crescătorii din Marea Neagră: Perimetrele marine pentru acvacultură adjudecate prin licitaţie publică reprezintă mai puțin de jumătate din suprafața oferită de Apele Române / Perioada de închiriere este de 20 ani 11 decembrie Redacția 0 comentarii
Al doilea război comercial al lui Trump îi va afecta serios pe fermierii americani deoarece, de această dată, China se bazează pe Brazilia 11 decembrie Redacția 0 comentarii