Petiție pentru interzicerea aspartamului, un îndulcitor controversat considerat periculos pentru sănătate: „Nu există niciun motiv să se permită ca oamenii să fie expuşi unui risc de cancer întru totul evitabil” 4 februarie Redacția 0 comentarii
Doi bărbați au fost reținuți după ce polițiștii au descins la un restaurant din Capitală, în urma unui scandal / Incidentul a avut loc în ianuarie, ca urmare a unor neînțelegeri legate de rezervarea unei mese 4 februarie Redacția 0 comentarii
Resursele de apă ale UE se confruntă cu o presiune semnificativă, susţine Comisia Europeană/ Poluarea, deficitul de apă și seceta sunt din ce în ce mai preocupante în cea mai mare parte a continentului european 4 februarie Redacția 0 comentarii
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 92,5% din totalul fermierilor declaraţi eligibili în Campania aferentă anului de cerere 2024 4 februarie Redacția 0 comentarii
Pepsi lansează noi arome de cola fără zahăr, inspirate de deserturi / Este vorba despre aromele Căpșuni & Frișcă și Cream Soda 4 februarie Redacția 0 comentarii
Agricultura românească, între lipsa forței de muncă și efectele „Ordonanței Trenuleț” / Director stațiune de cercetare: „Lucrăm cu oameni nemulțumiți, prost plătiți! După ce că nu găseam mână de lucru, am mai primit și această lovitură, a tăierilor facilităților fiscale” 4 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Bugetul Ministerului Agriculturii a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate din Parlament / Nouă amendamente depuse au fost respinse 4 februarie Redacția 0 comentarii
„Ne distrug viața”: Un fermier din Irlanda trăiește un adevărat coșmar din cauza atacurilor câinilor asupra animalelor sale / „Am pierdut 25 de miei, opt oi și cea mai bună vacă pe care am avut-o vreodată, care era gestantă” 4 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Cafea în cană de biscuit, ce poate fi mai delicios? Noua modă a cafelelor servite în căni dulci și comestibile a împânzit rețelele sociale 4 februarie Redacția 0 comentarii
Dintre cei 15.956 de fermieri din județul Iași, aproape 6.800 sunt pensionari/ Tinerii părăsesc mediul rural pentru a lucra în orașe sau în străinătate 4 februarie Redacția 0 comentarii
Cum va arata bugetul agriculturii în 2025? Toate informațiile despre proiectul trimis la Parlament/ Direcțiile pentru 2025/ Scădere de 5,76% față de anul anterior 4 februarie Redacția 0 comentarii
Focare de pestă porcină africană, în două comune din Buzău/ Un număr de 29 de porci au fost sacrificaţi 4 februarie Redacția 0 comentarii
APIA, plăți directe de 1,95 miliarde de euro pentru anul 2025/ Lista intervențiilor finanțate din FEGA 4 februarie Redacția 0 comentarii
Medicul Mircea Beuran: Îndulcitorii aceştia ciclamaţi sunt deja compromişi / E preferabil să iei 5 grame de zahăr 4 februarie Redacția 0 comentarii
Mierea românească, o industrie cu tradiție, dar cu provocări tot mai mari / Marius Marinescu (Asociația Crescătorilor de Albine): „Lanțurile de magazine preferă produse ieftine fără calitate, în detrimentul produselor românești de calitate, dar desigur, la prețuri ceva mai mari” 4 februarie Anamaria Ionescu 1 comentarii
Coaja de citrice pe post de condiment. În ce alte preparate și rețete o mai putem adăuga, pe lângă deserturi, și cum. Trebuie folosite doar fructe netratate 3 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Fanta aniversează 70 de ani/ Cunoscuta băutură răcoritoare a fost creată în 1955 la Napoli, folosind portocalele locale/ Un pariu câștigat de creatorul ei cu compania care producea băuturi răcoritoare sub licență Coca Cola 3 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Curiozități agri-food 03 februarie: Ciocolata poate fi mortală pentru câini și pisici 3 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Fermele viitorului: Cum reușește Singapore să producă alimente fără teren agricol / Statul nipon vrea să producă pe plan local 30% din necesarul național de alimente până în 2030 3 februarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Coșul de gunoi inteligent care separă singur resturile menajere pe categorii și sensibilizează utilizatorii în legătură cu risipa alimentară 3 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Gest umanitar al unui restaurant cu specific unguresc din județul Arad: Banii obținuți din vânzarea porțiilor de gulaș cu fasole, donați pentru tratarea lui Thomas, un copil grav bolnav 3 februarie Ștefan Both 1 comentarii
Medicamentele de slăbit GPL-1 schimbă obiceiurile de consum: Industria produselor alimentare congelate este cea mai afectată/ Restaurantele cu servire rapidă pierd teren/ În schimb, piața medicamentelor de slăbit ar urma să crească la 150 miliarde dolari 3 februarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Germania: Un pensionar a provocat un incendiu într-un tren încercând să-şi prepare o cafea 3 februarie Redacția 0 comentarii
Rata anuală a inflației din Turcia a scăzut la cel mai redus nivel din ultimele 19 luni / Creşterea preţurilor la alimente şi băuturi nealcoolice s-a atenuat considerabil 3 februarie Redacția 0 comentarii
Cum alegi cea mai bună pâine și care sunt elementele importante de care să ții cont / Ce diferențe sunt între pâinea cu drojdie și cea cu maia 3 februarie Otilia Ignat 0 comentarii
Gorj: „Botezul Viilor”, un obicei care are loc anual, de Sfântul Trifon, pe dealurile din Bălăneşti / Tradiţie în cadrul căreia preoţii sfinţesc apa şi stropesc viile, pentru ca acestea să fie protejate de molimi şi insecte şi să dea rod bun 3 februarie Redacția 0 comentarii
Filipine declară „urgență de securitate alimentară” pentru a reduce prețul orezului 3 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
FOTO-VIDEO. Cafenea inspirată de filmul „Liceenii” de Nicolae Corjos, deschisă în Cotroceni: „Ne-am dorit să creăm un spaţiu unde generaţiile noi să descopere farmecul acestui film şi să îşi creeze propriile amintiri” 3 februarie Redacția 0 comentarii
Distrug panourile fotovoltaice agricultura României? Un antreprenor a făcut calculele 3 februarie Redacția 0 comentarii
Gustul dulce-amar al tehnologiei în cafeaua de fiecare zi din casele italienilor. Renumita caffettieră Moka Bialetti, unul dintre cele mai renumite obiecte de design italiene, în pericol de dispariție, pe fondul proliferării capsulelor 3 februarie Mihaela Găneț 3 comentarii
Buzău: Kituri cu seminţe de kivano şi crizanteme comestibile oferite gratuit de Banca de Resurse Genetice Vegetale 3 februarie Redacția 0 comentarii
Alternative la vin. Orlo, o băutură fermentată din struguri dar care nu e vin fără alcool. Ce sunt produsele de tip proxi wine 3 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Etichetarea caloriilor pe meniuri ar putea agrava tulburările de alimentaţie, susţine un studiu. Obiectivul este diminuarea ratei obezității 2 februarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Exemple de meniu de iarnă cu alimente sezoniere / Tania Fântână (nutriționist): „Poate că nu ar strica să ne oprim puțin din goana asta de a mânca obsesiv de diversificat și să ne aducem aminte ca bunicii noștri nu mâncau caju” 2 februarie Redacția 0 comentarii
Cinci lucruri din bucătărie pe care ar trebui să cureți cu oțet / Va elimina grăsimile mult mai repede decât orice detergent 2 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Giganții din industria chimică încep să folosească AI pentru a produce noi erbicide. Noile sisteme inteligente ajută și la distribuirea mai eficace și în cantități mai mici a produselor chimice 2 februarie Redacția 0 comentarii
Patronatele din industria ospitalităţii solicită majorarea bugetului de promovare turistică a României la 4 milioane de euro în 2025. În 2024 bugetul a fost puțin peste 1 milion 2 februarie Redacția 0 comentarii
ANM: Procesele de creștere și dezvoltare la culturile de rapiţă, orz şi grâu de toamnă s-ar putea relua lent pe fondul temperaturilor mai ridicate 2 februarie Redacția 0 comentarii
Cum se face tortul „Lepa Brena”, botezat de maestrul bucătar Uica Mihai după cea mai cunoscută cântăreață din Balcani 2 februarie Ștefan Both 0 comentarii
Italia a inventat conceptul de espresso și cultura cafenelei moderne, în anii 1880-1900 / Motivul a fost acela de a accelera procesul de preparare a cafelei 2 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Călătorii culinare prin Barcelona: Casa Battló și ou estrellat cu txistorra, Muzeul de Artă al Cataloniei și tortilla, plaja din Badalona și aroz caldozo / Idei de „pairing” între obiectivele de neratat și gastronomia locală (FOTO) 2 februarie Ciprian Rus 0 comentarii
De ce este dieta japoneză atât de sănătoasă / Este poporul cu cei mai mulți centenari și cele mai puține boli asociate vârstei 2 februarie Redacția 0 comentarii
O scurtă istorie a agriculturii în mediu controlat (CEA) / Cea mai veche utilizare a tehnologiilor CEA datează din perioada împăratului roman Tiberius Caesar 2 februarie Redacția 0 comentarii
Friteuza cu aer cald a intrat deja în peisajul obișnuit al bucătăriilor/ Care sunt însă „păcatele” sale, despre care niciun vânzător n-o să-ți spună 1 februarie Redacția 9 comentarii
OMS a încercat să convingă guvernele să impună reducerea cu 30% consumului de sare pentru populație, până în 2025, dar planul a eșuat / Soluții simple pentru reducerea consumului de sare 1 februarie Otilia Ignat 2 comentarii
Șapte moduri în care o bucătărie bine organizată îți va îmbunătăți viața zilnică / Vei economisi bani și vei reduce risipa alimentară, dincolo de faptul că vei avea confort psihic 1 februarie Redacția 0 comentarii
10 mituri despre istoria mâncărurilor care sunt departe de realitate / Salata Caesar nu are nicio legătură cu Iulius Cezar, carnea vegetariană nu a fost creată pentru vegetarieni, Coca-Cola nu a conținut niciodată cocaină, iar croissantul nu este francez 1 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Miere de pe acoperiș: Cum a devenit apicultura urbană un fenomen în Atena / La Paris, mierea produsă pe acoperișul Operei este considerată un lux / Deși pare o practică modernă, apicultura urbană datează din Antichitate 1 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
România este o ţară în plină dezvoltare economică, afirmă ministrul Finanțelor / România se poate baza pe o creştere economică solidă / Creşte foarte mult productivitatea în agricultură 1 februarie Redacția 0 comentarii