Ardeii grași verzi conțin mai multe substanțe nutritive și sunt bogați în vitaminele C și B6. Sunt o modalitate excelentă de a crește aportul de fibre și nutrienți în alimentație, protejând în același timp sănătatea inimii, a ochilor și a intestinelor, arată publicația Health.
Ardeii grași au pereți groși, sunt în formă de clopot și sunt disponibili într-o varietate de culori: verzi, roșii, galbeni sau chiar violet.
Ardeii grași verzi sunt pur și simplu ardei grași necopți. Ei tind să fie mai puțin dulci decât ardeii roșii sau galbeni și au un gust ușor amar. Sunt extrem de nutritivi și sunt un plus excelent pentru dietă.
Iată șase beneficii pentru sănătate ale ardeiului verde
-
Sursă bogată de substanțe nutritive
Ardeii grași verzi oferă o serie de vitamine și minerale. În plus, sunt o sursă bună de fibre și relativ săraci în carbohidrați.
În plus față de substanțele nutritive enumerate mai sus, ardeii verzi conțin cantități mai mici de alte vitamine și minerale, inclusiv tiamină (B1), magneziu, cupru și vitamina E.
Ardeii grași verzi sunt deosebit de bogați în vitamina C. Deoarece această vitamină este solubilă în apă, organismul nu o poate stoca bine, așa că trebuie să o obțineți din alimentație în mod regulat.
Ardeii sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina B6, care este implicată în metabolismul nutrienților, funcția imunitară și sinteza neurotransmițătorilor (crearea mesagerilor chimici). De asemenea, ajută la crearea hemoglobinei, o proteină care transportă oxigenul în celulele roșii ale sângelui (5Trusted Source).
Ardeiul verde conține, de asemenea, provitamina A, pe care organismul o poate transforma în vitamina A. Provitamina A se găsește sub formă de betacaroten, un compus vegetal ce aduce multe beneficii pentru sănătate.
În plus, ardeii verzi sunt săraci în calorii și relativ săraci în carbohidrați.
-
Sunt buni pentru sănătatea intestinelor
Sunt bogați în fibre, care sunt esențiale pentru sănătatea intestinelor. Aportul recomandat de fibră este de 30-35 de grame pe zi pentru femei și 25-30 de grame pe zi pentru bărbați. O cană (150 de grame) de ardei verde crud conține 2,5 grame de fibre.
Consumul de alimente bogate în fibre poate ajuta, de asemenea, la menținerea funcționării optime a sistemului digestiv prin prevenirea constipației și promovarea unui echilibru sănătos al bacteriilor intestinale.
-
Conțin compuși vegetali benefice pentru sănătate
Ardeii grași conține o varietate de compuși vegetali care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. De exemplu flavonoide, vitamina C, compuși fenolici și carotenoizi, toate având efecte benefice pentru sănătate.
Studiile au arătat că dietele bogate în acizi fenolici pot proteja împotriva anumitor probleme de sănătate, cum ar fi rezistența la insulină, ficatul gras, declinul mental și bolile de inimă. Mai mult, un studiu din 2013 a constatat că extractul de ardei gras verde avea o activitate antioxidantă mai mare decât extractele de ardei gras roșu, portocaliu și galben .
-
Pot favoriza sănătatea inimii și a ochilor
Numeroase studii au asociat dietele bogate în fructe și legume cu un risc mai scăzut de boli de inimă. De exemplu, consumul mai multor fructe și legume poate îmbunătăți factorii de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi nivelul ridicat al colesterolului, al glicemiei și al tensiunii arteriale. În plus, ardeii grași verzi sunt bogați în luteină, un nutrient carotenoid care este esențial pentru sănătatea ochilor. Luteina ajută la protejarea împotriva deteriorării celulelor fotoreceptoare din ochi induse de expunerea la lumină.
-
Pot ajuta la menținerea unei greutăți corporale sănătoase
Consumul mai multor fructe și legume, cum ar fi ardeii verzi dulci, vă poate ajuta să mențineți o greutate corporală sănătoasă sau chiar să pierdeți în greutate. Ardeii dulci verzi sunt săraci în calorii, bogați în fibre și plini de alți nutrienți de care corpul are nevoie pentru a funcționa optim. Acest lucru îi face un adaos excelent la orice dietă. Cu toate acestea, este mai bine să consumați multe fructe și legume diferite, decât să creșteți consumul de ardei. Acest lucru se datorează faptului că persoanele care consumă mai multe fructe și legume în total tind să aibă niveluri mai scăzute de grăsime corporală și să cântărească mai puțin decât cei care consumă cantități reduse de produse.
-
Sunt versatili și gustoși
Pe lângă faptul că sunt foarte nutritivi, ardeii verzi dulci sunt versatili și au un gust minunat atât cruzi, cât și gătiți. Rețineți că ardeii dulci verzi sunt mai puțin dulci decât ardeii roșii, galbeni sau portocalii. Versiunea verde are, de asemenea, mai puține carotenoide și flavonoide totale, dar este mai bogată în acizi fenolici.
Astfel, este de preferat să adăugați toate culorile de ardei în dieta dvs. pentru a profita de beneficiile compozițiilor lor nutritive variate.
Iată valorile nutritive pentru o porție (o ceașcă) de ardei:
- Calorii: 30
- Proteine: 1,3 grame
- Carbohidrați: 7 grame
- Fibre: 2,6 grame
- Vitamina A, RAE: 3% din valoarea zilnică (DV)
- Vitamina C: 134% din VD
- Vitamina K: 9% din VD
- Potasiu: 6% din VD
- B6 (piridoxină): 20% din VD