Alimentul bun pentru longevitate. Ce mănâncă un renumit cercetător pentru a trăi mai mult: „Sunt gustoase, sărace în calorii și pline de vitamine și antioxidanți”

afine, Romania, comert, Ministerul Agriculturii foto: pexels.com/Pixabay

Dr. Neil Paulvin, un renumit cercetător în domeniul longevității și medic în medicină regenerativă dezvăluie un aliment pe care îl consumă zilnic pentru a-și proteja sănătatea și a-și prelungi viața: afinele. Potrivit specialistului, acestea sunt o adevărată „armură” pentru organism, datorită conținutului bogat de vitamine și antioxidanți.

„Afinele sunt gustoase, sărace în calorii și pline de vitamine și antioxidanți care îți protejează corpul de infecții, ca o armură”, afirmă medicul, care studiază obiceiurile sănătoase de peste 20 de ani.

De ce afinele sunt „Sfântul Graal” al longevității?

  1. Întăresc celulele
    Afinele conțin antioxidanți puternici, precum antocianinele, responsabile și pentru culoarea lor intensă. Acești compuși ajută la protejarea celulelor sănătoase, la repararea ADN-ului și la îmbunătățirea funcțiilor cognitive și vasculare.
  2. Susțin sănătatea ochilor
    O singură cană de afine oferă 16% din necesarul zilnic de vitamina C, esențială pentru sănătatea ochilor. Vitamina C poate preveni degenerescența maculară asociată vârstei și reduce stresul oxidativ la nivelul retinei.
  3. Ajută la recuperarea musculară
    Consumul de afine poate reduce inflamația și durerile musculare. De asemenea, vitamina C din afine sprijină absorbția fierului și producerea colagenului, un element cheie în sănătatea oaselor și mușchilor.
  4. Îmbunătățesc sănătatea creierului
    Studiile arată că antioxidanții din afine pot influența zonele din creier responsabile de inteligență. Un studiu realizat pe 16.000 de persoane a arătat că afinele și căpșunile pot întârzia îmbătrânirea mentală cu până la doi ani și jumătate.
  5. Reduc inflamațiile
    Afinele sunt bogate în fibre, vitamine și minerale care combat inflamațiile și reduc riscurile asociate diabetului de tip 2 și bolilor cardiovasculare. Mai mult, acestea au efect prebiotic, echilibrând bacteriile intestinale și reducând inflamațiile la nivelul colonului.
  6. Scad colesterolul
    Datorită conținutului ridicat de fibre solubile, afinele ajută la eliminarea bilei și a altor substanțe, precum acizii grași și metalele grele, contribuind astfel la scăderea colesterolului „rău” și la reducerea riscului de boli de inimă.

Cum să incluzi afinele în dietă

Medicul recomandă consumul afinelor crude pentru beneficii maxime, deși acestea oferă avantaje și în alte forme, cum ar fi uscate sau congelate. „Îmi place să le adaug în salate și smoothie-uri, să le consum ca gustare între mese sau să le amestec în terciul de ovăz”, spune el.

Deși afinele sunt un ingredient valoros în puzzle-ul longevității, un stil de viață sănătos include și o dietă variată, somn suficient, exerciții fizice regulate și gestionarea stresului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *