UE anunță un lung așteptat acord comercial Mercosur, care va crea una dintre cele mai mari zone de liber schimb din lume / Negocierile au durat 25 de ani 6 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ministrui italian al Agriculturii spune că întrevede o schimbare strategică la noua Comisie Europeană, la un summit cu omologul spaniol 6 decembrie Redacția 0 comentarii
Buzău: Au apărut în pieţe primele legume produse în sere şi solarii după ajutorul de minimiș în agricultură 6 decembrie Redacția 0 comentarii
A fost înființat oficial Consiliul european pentru agricultură şi alimentaţie/ Va oferi CE consiliere, la nivel înalt, cu privire la viitorul agriculturii UE și viziunea pentru agricultură şi alimentaţie 5 decembrie Redacția 0 comentarii
Cum a reușit un supermarket online din România să ajungă la doar 1% risipă alimentară: „Totul merge automat” / Rolul donațiilor și al tehnologiei în tot acest proces (VIDEO) 5 decembrie Otilia Serescu 0 comentarii
Cea mai mică producție de vin la nivel mondial din 1961 încoace. Prima cauză, problemele climatice dar și cererea tot mai scăzută 5 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Agricultorii români, susţinuţi prin alocarea de fonduri suplimentare pentru irigaţiile efectuate pe perioada secetei din acest an / Guvern: Bugetul Ministerului Agriculturii, suplimentat cu aproape 125 de milioane de lei 4 decembrie Redacția 0 comentarii
Fermier cu valoare adăugată: Mădălina Dogărescu crește, împreună cu familia, 1.000 de porci. Materia primă o folosește pentru produse precum tobă, leber, mușchi, cârnați, kaiser sau slănină / Preparatele, fabricate după un rețetar din anii 1970 / „Suntem renumiți pentru parizerul nostru” 4 decembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
„Tensiuni crescânde” între fermierii europeni și noul comisar pentru agricultură din cauza acordului UE-Mercosur / „Componenta agricolă a acestui acord este dezechilibrată și nedreaptă din punct de vedere economic” 4 decembrie Redacția 0 comentarii
Anchetă BBC: Pasta de tomate „italiană” din supermarketurile din Marea Britanie conține foarte probabil roșii provenite de pe câmpurile de muncă forțată din China 3 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
POLITICO: UE a aprobat o propunere de reducere a nivelului de protecție al lupilor, marcând o victorie importantă pentru fermierii care cer mai multă libertate în gestionarea prădătorilor care le pun în pericol animalele 3 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Raport: 82% dintre familiile italiene cer intervenția autorităților pentru a combate dependența copiilor de băuturi energizante și alimente ultraprocesate 3 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Buzău: Două focare de pestă porcină, înregistrate în două localităţi. Circa 40 de porci au fost sacrificați 3 decembrie Redacția 0 comentarii
Prețul cu care se vinde un kilogram de carne de porc în decembrie 2024 / Sofia, o gospodină din Prahova, a ales să cumpere un porc întreg: „Financiar, ieși mai bine decât dacă iei doar câteva kilograme din comerț” 3 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Fermierii români urmează să încaseze restul subvențiilor agricole ( plata regulară ), după ce au primit între 16 octombrie – 30 noiembrie avansul din subvențiile totale anuale 3 decembrie Filip Constantin 0 comentarii
Peste jumătate dintre britanici ar susține o grevă generală a fermierilor, arată un sondaj / O demonstrație de amploare este planificată pentru 11 decembrie în Londra 2 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Misterul „castravetelui exploziv” a fost rezolvat de oamenii de știință! Când este copt, fructul cade de pe tulpină și își proiectează semințele cu o viteză de 72 km/h, acestea ajungând la distanțe de până la 10 metri. Totul durează doar 30 de milisecunde (VIDEO) 2 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cristian Popa, BNR: Fondurile europene au contribuit la dezvoltarea agriculturii. Viitorul României este în Europa 2 decembrie Ioan Radu 0 comentarii
Buget de aproximativ 30 de milioane de euro pentru cadastrarea a cel puţin 70% din lungimea cursurilor de apă 2 decembrie Redacția 0 comentarii
APIA primeşte cereri iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor/ Lista documentelor necesare 2 decembrie Redacția 0 comentarii
Norofert, unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, vrea să atragă 15 milioane lei de la investitori, printr-o ofertă publică de vânzare de obligaţiuni 2 decembrie Redacția 0 comentarii
Avertismentul ONU: Secetele record din lume, „o nouă normă” care necesită schimbări radicale 2 decembrie Redacția 0 comentarii
Povestea lui Marcellino din Gurbănești: Fermierul în vârstă de 33 de ani lucrează cele 800 de hectare de pământ primite de la bunicul său / Nu doar că folosește utilaje performante pentru lucrările agricole, dar a integrat dronele în activitățile zilnice, inclusiv pentru erbicidare și cartografierea suprafețelor cultivate 2 decembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
„Vinul – Connaisseur fără ifose” (Ep. 9) „Autostrada vinului” în România? Și promovarea României prin cel mai mare concurs din regiune 2 decembrie Redacția 0 comentarii
Până pe 31 decembrie se mai pot depune cererile de finanțare pentru motorina utilizată în agricultură, pentru 2025, transmite APIA 2 decembrie Redacția 0 comentarii
Ucraina introduce prețuri minime pentru exporturile de produse agricole 2 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Un urs care a devastat un supermarket japonez timp de două zile a fost ademenit cu mâncare acoperită cu miere şi capturat 2 decembrie Redacția 0 comentarii
Comisarul european pentru Agricultură, Christophe Hansen, anunță înființarea „Consiliului European pentru Agricultură și Alimentație”: „Fermierii au simțit că nu au fost suficient implicați în procesul de elaborare a politicilor în ultimii ani” 2 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Smochinul indian” revoluționează agricultura în sudul Italiei, zonă afectată de secetă și de schimbările climatice / Cu un consum de apă de zece ori mai mic decât cel al porumbului, are multiple utilizări: de la băuturi răcoritoare, făină, hrană pentru animale până la biocombustibil 2 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Analiză | Cum va influența COP29 industria alimentară / Creșterea investițiilor în alimente pe bază de plante și carne cultivată în laborator și reguli mai stricte privind raportarea emisiilor și impactul asupra mediului, între direcțiile trasate 1 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Industria agroalimentară din România, dotată cu sisteme fotovoltaice cu ajutorul fondurilor europene / Suma totală atrasă depășește 110.000.000 de euro 1 decembrie Filip Constantin 0 comentarii
România a exportat, în primele opt luni, cereale şi preparate pe bază de cereale în valoare de 2,39 miliarde de euro 1 decembrie Redacția 0 comentarii
Experiment urban în Olanda: Locuitorii unei suburbii sunt obligați să practice agricultura pe jumătate din terenul pe care îl dețin / „Ieri am uitat să mă gândesc la ce urmează să mănânc. Te plimbi prin grădină și găsești ceva” 1 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cercetătorii chinezi lucrează la dezvoltarea de soiuri de cartofi rezistente la încălzirea globală prin polenizarea manuală a florilor / „Fermierii trebuie să înceapă să se pregătească pentru schimbările climatice” 1 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Știai că șoriciul o sursă excelentă de colagen, benefic pentru piele, păr și articulații, conține proteine și are un conținut mic de carbohidrați? Nutriționist Tania Fântână: „Atenție, însă, poate fi bogat în grăsimi saturate și sare, deci consumul excesiv trebuie evitat” 30 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
Fermier: „Agricultura, mai ales creșterea de animale, nu mai este făcută doar de cei care nu știu să facă altceva, așa cum era în trecut. În zilele noastre, când alegi să fii fermier, de fapt alegi să faci mai multe meserii, cu mândrie” 30 noiembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Raport citat de Forbes: Liliecii, adesea subestimați, joacă un rol esențial în agricultură, economisind anual până la 53 de miliarde de dolari pentru fermierii din America / Consumă insecte care ar putea distruge recoltele sau ar crește dependența de insecticide 30 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Fructe tatuate, o soluție elaborată de Westfalia Fruit, o multinațională care operează și în Europa. Inciziile pe coajă eliminată etichetele din plastic 29 noiembrie Redacția 0 comentarii
Zwup, un brand românesc de supe, pornit ca un business de familie / Am vrut să gătim „ca la televizor”, folosind supe și nu apă, iar astfel de produse nu erau în magazine 29 noiembrie Redacția 0 comentarii
Vladimir Putin aprobă vânzarea unei companii de cereale deținute de firma Louis Dreyfus din Rusia unui cumpărător necunoscut / Compania internațională de trading și procesare alimentară LDC a încetat exporturile de cereale rusești, în urma conflictului din Ucraina 29 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Inovații în industria cafenelelor: Ce este „coffee omakase” / Expert: „Iubitorii de cafea doresc mai mult decât o simplă doză de cofeină. Vor o șansă de a savura băuturi de calitate superioară, de a interacționa cu un barista expert și de a învăța ceva nou” 29 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Semnal de alarmă: Trufele româneşti ar putea deveni tot mai rare şi chiar ar putea dispărea în următorii ani / De vină ar fi braconierii, care intră ilegal pe terenurile forestiere şi distrug fondul de resurse forestiere nelemnoase, cu ajutorul câinilor special antrenaţi 29 noiembrie Redacția 0 comentarii
Prognoza Departamentului de Agricultură al SUA: Deficitul comercial agricol al Statelor Unite, deja la un nivel record, este pe cale să se adâncească și mai mult în anul fiscal 2025 29 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Descoperire fascinantă: Focaccia are o istorie de 9.000 de ani! Acest sortiment de pâine era copt în vase cu bază ovală și pereți joși, realizate din lut, la temperaturi de 420°C / O focaccia cântărea 3 kilograme, ceea ce sugerează că erau destinate consumului în comunitate 28 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
POLITICO: Călin Georgescu, candidatul prezidențial care vrea să transforme agricultura în motorul renașterii României. Programul său electoral propune măsuri utopice pentru revitalizarea agriculturii tradiționale și organice 28 noiembrie Ingrid Georgescu 3 comentarii
INTERVIU | Laura Vasile, directoarea Liceului de Industrie Alimentară Craiova, despre proiectul „Craiova – Capitala Gastronomică Est-Europeană”: Elevii au folosit prazul în rețete tradiționale și reinterpretate, dar au pregătit și „macarons” de Dăbuleni 28 noiembrie Cosmin Dragomir 0 comentarii
A început competiția anuală „Amintiri Gustoase”: 91 de premii și o carte de bucate cu rețetele câștigătoare 28 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Noul comisar european pentru Pescuit și Oceane, Costas Kadis, este din Cipru, unul din cele trei state insulare ale Uniunii Europene / Ce critici i-au fost aduse la audieri / Alocare de peste 160.000.000 de euro pentru România din Fondul european pentru pescuit, afaceri maritime și acvacultura 28 noiembrie Filip Constantin 0 comentarii
Bloomberg: Prețul cafelei Arabica atinge cel mai înalt nivel din ultimii aproape 30 de ani. Ce înseamnă acest lucru pentru consumatori și cafenele 28 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Rasa de porc românească „Bazna” | Crescător de porci: „S-a format în județul Sibiu în perioada antebelică. Are un pic mai mare viteza de creștere. Are acizi grași, ca și somonul sau uleiul de măsline” / Cârnații, șunca, slănina afumată sau caltaboșii sunt preparatele cele mai căutate (VIDEO) 28 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii