Adrian Pintea, director general APIA: ”plățile pentru Măsura 21 vor fi făcute până la sfârșitul lunii decembrie”

Adrian Pintea, director general APIA: ”plățile pentru Măsura 21 vor fi făcute până la sfârșitul lunii decembrie” Adrian Pintea, director general APIA: ”plățile pentru Măsura 21 vor fi făcute până la sfârșitul lunii decembrie”

“Cererile sunt supuse controlului administrativ şi pe teren. Suntem în procedura de extragere a eşantionului de control de 5%. Plata se va face până la sfârşitul lunii decembrie, iar aici avem la dispoziţie 150 de milioane de euro fonduri europene“, a declarat Pintea la videoconferinţa “Afaceri în agricultură”, organizată de Grupul de presă Bursa, citat de Agerpres.

Reamintim că potrivit unui comunicat al APIA postat în 28 octombrie pe pagina agenției, au depus cereri 122.986 fermieri unici. Situația finală, pe sectoare, a cererilor depuse în cadrul Măsurii 21 se prezintă astfel:

în sectorul zootehnic – bovine, 44.960 cereri pentru un număr de 594.974 capete;
în sectorul zootehnic – ovine și/sau caprine, 40.067 cereri pentru un număr de 8.709.852 capete;
în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi, 46.451 cereri pentru o suprafață de 66.526,85 ha.

Măsura 21 a fost instituită de guvern în baza legislației europene pentru a acorda un sprijin financiar temporar cu caracter excepțional fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19. Banii sunt acordați din bugetul european prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, pentru sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și / sau caprine, dar și pentru sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi.

Termenul-limită pentru depunerea cererilor a fost 23 octombrie.

Adrian Pintea, director general APIA: ”plățile pentru Măsura 21 vor fi făcute până la sfârșitul lunii decembrie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *