Rețetele Juanitei/ 10 preparate cu vinete și fără carne/ Această legumă este hrănitoare, gustoasă, versatilă și cu un conținut redus de calorii

vinete 10 retete

Chiar dacă în această perioadă nu este sezonul acestei legume, vinete se găsesc în continuare în magazine, fiind unul dintre cele mai ușoare și apetisante alimente, datorită conținutului ridicat de apă și aportului caloric scăzut.

Beneficiile vinetelor

În primul rând conțin foarte puține calorii, aduc un aport ridicat de potasiu și fibre în dietă și sunt bogate în vitaminele A, B1, B2, B3, C și acid folic.

Consumul vinetelor este câteodată contraindicat

Vinetele sunt nerecomandate celor care suferă de diverse alergii, pentru că pot fi alergene. De asemenea, nu trebuie consumate crude, deoarece pot provoca disconfort intestinal.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

10 rețete rapide cu vinete

  1. Vinete în sos de soia:
    • Ingrediente: 1 vânătă, apă, sare, ½ cățel de usturoi, ceapă verde, sos de soia, ghimbir ras, suc de lămâie.
    • Preparare: Feliați vinetele, lăsați-le în apă cu sare 15 minute, apoi marinați-le într-un amestec de sos de soia, lămâie și ghimbir. Gătiți-le în tigaie împreună cu sosul în care le-ați marinat.
  2. Vinete umplute cu soia texturată:
    • Ingrediente: 1 vânătă, soia texturată, sos de roșii, oregano, ulei, alune.
    • Preparare: Coaceți vânăta în cuptor. Trageți în tigaie soia cu puțin ulei și adăugați sosul de roșii. Scoateți miezul vinetei, amestecați cu soia gătită și umăleți vânăta. Decorați cu alune.
  3. Chiftele de vinete:
    • Ingrediente: vinete, ceapă, praz, usturoi, făină de ovăz, tahini.
    • Preparare: Prăjiți legumele, combinați-le cu restul ingredientelor pentru a forma o pastă, modelați chiftelele și coaceți-le la cuptor.
  4. Cannelloni din vinete:
    • Ingrediente: vinete, ceapă, sos de roșii, ou fiert, brânză.
    • Preparare: Feliați vinetele în lung, umpleți-le cu un amestec de sos de roșii și ou fiert, acoperiți cu brânză rasă și coaceți în cuptor.
  5. Acordeon de vinete:
    • Ingrediente: vinete, mozzarella, roșii, ton, ierburi aromatice.
    • Preparare: Tăiați vânăta parâial în felii rotunde, lăsând partea de jos conectată. Umpleți spațiile între felii cu brânză, roșii și ton, apoi coaceți în cuptor.
  6. Mini-pizza din vinete:
    • Ingrediente: vinete, roșii, brânză rasă, oregano.
    • Preparare: Feliați vinetele, puneți sos de roșii și brânză deasupra, coaceți în cuptor.
  7. Vinete a la parmigiana:
    • Ingrediente: vinete, mozzarella, parmezan, busuioc, sos de roșii.
    • Preparare: Într-un vas puneți un start de sos de roșii pe fundul recipientului, apoi un start de vinete, unul de sos de roșii, mozarella, din nou sos de roșii și deasupra parmezan. Gratinați în cuptor.
  8. Bastonașe de vinete:
    • Ingrediente: vinete, ouă, făină/pemet, miere, ulei pentru prăjit.
    • Preparare: Tăiați vinetele în bastonașe, treceți-le prin ou bătut și făină sau pesmet, apoi prăjiți-le în ulei încins. La final puneți-le pe o hârtie care să absoarbă uleiul și stropiți cu puțină miere vinetele.
  9. Lasagna de vinete cu legume:
    • Ingrediente: vinete, anghinare, dovlecei, morcovi, țelină, ulei, sos de roșii, brânză.
    • Preparare: Trageți în tigaie, cu puțin ulei, toate legumele, curățate și rase. Tăiați vinetele în fell pe lung și prăjiți-le cu o picătură de ulei într-o tigaie antiadrentă. Puneți într-un vas pentru cuptor, uns cu ulei, un strat de vinete, unul de legume, încă unul de vinete și de legume și terminați cu vinete. Presărați parmezan sau/și mozzarella și gratinați în cuptor.
  10. Vinete umplute cu ratatouille:
    • Ingrediente: vinete, ardei, roșii, ulei, ceapă, usturoi, brânză, ierburi de Provence.
    • Preparare: Coaceâi vinetele tăiate în jumătăți la cuptor. Scoateți pulpa vinetei. Umpleți vinetele cu legume, pe care le-ați tocat mărunt și le-ați călit în ulei. Nu uitați să puneți și pulpa de la vinete în ratatouille. Acoperiți cu brânză, apoi gratinați la cuptor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *