Dieteticianul autorizat Jessica Ball împărtășește sfaturi practice despre cum să faceți cumpărături alimentare cu un buget redus, să pregătiți mese sănătoase pentru una sau două persoane și să faceți alegeri prietenoase cu mediul fără a vă schimba complet stilul de viață, arată eatingwell, menționând alimente conservate care subt utilizate frecvent.
Potrivit ei, există mai multe motive pentru care ar trebui să folosim alimentele conservate. Sunt accesibile ca preț, durează luni (uneori chiar ani) în bucătărie și fac mai ușoară pregătirea unor
Nutriționista prezintă cele cinci conserve care sunt mereu pe lista ei de cumpărături:
-
Năut conservat
Năutul este un aliment pe care ar trebui să-l consumăm mai des. Nu doar că este extrem de versatil, dar este și foarte hrănitor și reprezintă o sursă economică de proteine. Poate fi folosit în diverse preparate principale, precum Falafel copt sau Tocăniță consistentă de năut și spanac. Dar cel mai adesea năutul este folosit pentru prepararea unei porții de hummus.
-
Fasole neagră conservată
La fel ca năutul, fasolea neagră este ieftină și este o modalitate excelentă de a adăuga fibre, proteine, vitamine și minerale în meniu. Poate fi folosită la salate, ciorbe, supe etc. De asemenea, fasolea bătută, întinsă pe pâine prăjită frecată cu un cățel de usturoi este excelentă.
-
Ton conservat
Cu toții am auzit probabil sfatul de a consuma fructe de mare de câteva ori pe săptămână, dar acest lucru poate deveni rapid costisitor. Din fericire, peștele conservat face acest obiectiv mai accesibil. Am mereu ton conservat în cămară și, de obicei, cumpăr pachetul de 6 conserve de la Wild Când ai nevoie de o sursă rapidă de proteine pentru cină, tonul conservat este o soluție rapidă și hrănitoare pentru paste, caserole și alte preparate.
-
Sardine conservate
Dacă nu le consumi regulat, sardinele conservate pot părea o alegere mai dificilă decât tonul. Dar există multe motive excelente pentru a adăuga acest pește mic în dietă. Este bogat în proteine, plin de grăsimi omega-3 antiinflamatorii, susține sănătatea creierului și ajută la menținerea oaselor puternice.
-
Roșii tocate conservate
Roșiile conservate sunt unul dintre cele mai versatile ingrediente. Este excelent pentru a începe sosuri de paste, curry, supe, tocănițe și multe altele.