Plăcinte, turtă dulce și alte bunătăți la Târgul de Sfântul Nicolae (6 şi 8 decembrie), la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

sfantul nicolae Sursa foto: Muzeul Țăranului Român

Peste 80 de meşteri, cei mai pricepuţi olari, lingurari, cofetari, ţesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari, cioplitori vin din toate zonele ţării la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, cu lucruri frumoase, numai bune de târguit, pe care le-au meşterit peste an, la Târgul de Sfântul Nicolae, din 6 până în 8 decembrie, de la orele 10.00 de dimineaţă, până la 18.00, transmite News.ro.

Bucureştenii pot cumpăra: jucării, nuieluşe, măşti, ii, podoabe, scoarţe, străchini, icoane, pristolnice, blide, marame, ibrice, chimire, curele, genţi, alambicuri, blidare, copăiţe, sărăriţe, piperniţe, găvane, lingurare, linguri, fluiere, împletituri din pănuşi, oale, scăunaşe, ştergare, lăzi de zestre, catrinţe, cămăşi, fote, clopoţei, zurgălăi, dar şi turtă dulce, cozonaci, mere, miere, plăcinte, ciocolată de casă, halviţă, plante medicinale, ţuică, fructe şi legume.

Alături de meşteri, se numără şcoli, fundaţii, asociaţii, organizaţii care desfăşoară acţiuni cu caracter umanitar pentru copii şi sprijin pentru categoriile defavorizate.

Intrarea este liberă.

„Sfântul Nicolae face parte dintre sfinţii cu mare ţinere. Iarna începe, după unii, în această zi. Când îşi scutură barba sfântul, începe să ningă. Mai important decât toate este faptul că Sfântul Nicolae reprezintă o geană de nădejde. Poate că nu se sfârşeşte lumea, poate că vine primăvara iar… Sfântul Nicolae ajută fetele sărace. Obiceiul de a dărui copiilor dulciuri şi o nuieluşă este o inovaţie a oraşului, o prefigurare a lui Moş Crăciun cel atoatedăruitor”. („Ghidul sărbătorilor româneşti”, de Irina Nicolau).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *