Ștrudel de dovleac crud și cocos, cu foi de plăcintă din comerț, rulate individual. Un desert de sezon cu zero bătaie de cap. Adaugi totul direct pe foaie și asta e tot

strudel de dovleac placinta de dovleac cu foi din comert placinta cu foi cumparate reteta de placinta de dovleac placinta de dovleac cu cocos ceva dulce desert de post foto: g4food.ro

Nu se călește și nu se prepară în niciun fel miezul de dovleac – doar se dă pe răzătoare și se completează cu puțin zahăr și scorțișoară. Eu am adăugat și ceva făină de cocos, care în afară de aromă are și rolul de a absorbi acea minimă componentă lichidă a dovleacului. Se adaugă totul direct pe foile de plăcintă din comerț, rulăm și e gata.

Am folosit foi de aluat filo, pentru că doar din astea am găsit, dar sunt similare cu foile de plăcintă. Oricum s-ar numi, trebuie să fie foi foarte subțiri, simple.  Din fiecare foaie poate ieși un strudel sau două, depinde cât de mari vrem să iasă. Eu de regulă le fac mai mari și, dacă e cazul, le tai pe jumătate.

Nu se folosesc ouă, iar dacă înlocuim untul cu ulei de cocos sau chiar ulei obișnuit de gătit, avem un preparat de post/vegan foarte potrivit acestei perioade.

Ingrediente

500 g miez de dovleac dar pe răzătoarea medie

100 g zahăr, sau după preferințe

scorțișoară

100 g făină de cocos,

50 g unt

10-12 foi de plăcintă, în funcție de pachet

Procedeu

Așezăm toate ingredientele la îndemână, umplem și rulăm foile una câte una.

Fie că le folosim întregi sau tăiate în jumătate, fiecare foaie se pliază în două.

O așezăm pe orizontală, ungem cu puțin ulei, iar la capătul din stânga adăugăm două linguri bune de dovleac dat pe răzăoate.

Peste el, adăugăm puțin zahăr, un strop de scorțișoară, o linguriță de făino de cocos și două, trei scântei de unt.

Pliem începând cu extremitatea laterală, apoi laturile lungi, pentru a sigila umplutura.

Apoi pliem iar de trei ori până la capătul foii.

La final, acolo unde se lipește foaia este important să ungem iar cu puțin ulei, pentru ca straturile să adere între ele.

Acest sistem simplu face ca între foi să rămână straturi de aer și foile să nu se lipească între ele, datorită uleiului.

Odată rulate toate strudelele, le așezăm în tava de aragaz tapetată cu hărtie.

Se coc cirda 15 minute la 180 de grade. Dar, asta după ce le-am uns cu puțin ulei și deasupra și presărat cu zahăr și puțină scorțișoară.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *