1.700 de lei pentru o cafea? Este cea mai scumpă cafea din Marea Britanie, dar vine la pachet cu un bonus unic: devii acționar la o fermă organică din Scoția / „Știm că sună nebunesc, dar dacă analizăm situația, este o afacere bună. Cât valorează viitorul agriculturii?”

Sursa foto: colaj Facebook Mossgiel Organic Dairy/Flickr Sursa foto: colaj Facebook Mossgiel Organic Dairy/Flickr

O fermă din Scoția revoluționează conceptul de cafea printr-o ofertă neobișnuită: o ceașcă de flat white care costă 272 de lire sterline (aproximativ 1.700 de lei). Este cea mai scumpă cafea din Marea Britanie, dar vine la pachet cu un bonus unic — un certificat care atestă că deținătorul este și acționar al fermei Mossgiel Organic Dairy, conform AP News.

Cei care cumpără 34 de acțiuni în cadrul campaniei fermei primesc drept recompensă această cafea exclusivistă. Investiția ajută ferma să-și extindă operațiunile sustenabile, iar cei care aleg să contribuie pot savura această băutură în 13 cafenele din Scoția care folosesc laptele organic produs de Mossgiel.

„Această cafea costă de aproape 80 de ori mai mult decât o ceașcă obișnuită de flat white în Marea Britanie — dar este mult mai mult decât o băutură plăcută”, explică Bryce Cunningham, proprietarul fermei. „Știm că sună nebunesc, dar dacă analizăm situația, este o afacere bună. Cât valorează viitorul agriculturii?”

Prețul depășește recordul anterior al cafelei de lux din Marea Britanie, stabilit de Shot London, care a vândut o flat white cu boabe rare din Okinawa, Japonia, la 265 de lire sterline.

Ferma are o istorie impresionantă

Ferma Mossgiel, situată la aproximativ 40 de kilometri sud de Glasgow, are o istorie impresionantă. În secolul al XVIII-lea, poetul Robert Burns a lucrat pe acest teren și a scris unele dintre cele mai cunoscute opere ale sale aici. Imaginea lui Burns apare astăzi pe sticlele de lapte ale fermei.

Bryce Cunningham a preluat ferma în 2014, după ce tatăl și bunicul său au murit, și a transformat-o într-o fermă organică pentru a face față provocărilor din industrie. Laptele produs la Mossgiel este tratat printr-un proces special de „fermentare” care îi conferă textura cremoasă a laptelui crud, dar fără riscuri pentru sănătate.

Mossgiel Organic Dairy colaborează cu cafenele precum The Good Coffee Cartel din Glasgow, care folosește laptele lor de mai mulți ani. Todd Whiteford, unul dintre proprietarii cafenelei, declară că „laptele Mossgiel este cel mai bun. Este mai mai fin, mai dulce și contribuie la o cafea perfectă”.

Deși cafeaua oferită în cadrul campaniei de crowdfunding este aceeași pe care clienții o pot cumpăra pentru doar 3,10 lire sterline, Cunningham susține că această ceașcă specială oferă mai mult decât gust. „Vor simți că această cafea contribuie la un bine mai mare decât simpla ei achiziție”, spune Cunningham.

Pe lângă cafea, investitorii în fermă primesc și alte beneficii, precum tururi ale fermei, reduceri la livrările de lapte și invitații la evenimente speciale. Totuși, există și un avertisment: investiția vine cu riscuri, iar banii investiți ar putea fi pierduți. Exceptând, desigur, cafeaua.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *