ANPC a închis temporar restaurantul Elisabeta din Bucureşti, unde au loc şi spectacole / Unitatea nu avea autorizaţie de la Primărie, nici avize DSP şi ISU. Alte nereguli constatate

teatru restaurant elisabeta dreamstime foto: dremstime.com@Douglas Mackenzie
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au închis restaurantul Elisabeta din Bucureşti, unde au loc şi spectacole de teatru, şi au descoperit în urma controlului că unitatea nu avea autorizaţie de la Primărie şi nici avize de la Pompieri şi de la Direcţia de Sănătate Publică. De asemenea, echipele de control au găsit mizerie şi mucegai în mai multe zone ale localului, scările de acces erau rupte, tavanul prezinta infiltraţii, erau fire electrice neizolate corespunzător, erau folosite produse nesigure, fără elemente de identificare, iar mai multe produse congelate erau ţinute la temperatura mediului ambiant, transmite News.ro.
ANPC a anunţat, vineri, că reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Sector (CPCS) 5 au desfăşurat o acţiune de control la operatorul economic SC Zamorex Bucuresti SRL (Restaurant Elisabeta), din Bucureşti, care derulează activităţi de alimentaţie publică şi spectacole. Pentru abaterile constatate, operatorul economic a fost amendat cu 20.000 de lei, au fost oprite definitiv de la comercializare 57 de kilograme de produse alimentare neconforme.

Închis temporar, cu posibilitatea de a rămâne închis timp de 6 luni

De asemenea, ANPC a decis închiderea temporară a unităţii, până la remedierea deficienţelor şi va fi făcută propunere de închidere a restaurantului pe o perioadă de până la şase luni. Comisarii ANPC au constatat că operatorul economic nu a putut pune la dispoziţia echipei de control autorizaţia de funcţionare emisă de Primărie, avize DSP şi ISU. În plus, ei au descoperit că scările de acces erau rupte sau deteriorate, tavanul cu infiltraţi, vopseaua era exfoliată, iar spațiul era plin de praf şi impurităţi.
Alte nereguli au fost: pereţi laterali murdari, cu zone de tencuială căzută si praguri deteriorate, paviment cu ciobituri, crăpături şi acumulare de impurităţi, fire electrice neizolate corespunzator şi tubulatura încărcată de praf şi grăsime, folosirea unor hote cu acumulări de grăsime şi a unei plite cu strat gros de grăsime şi arsură, ⁠utilizarea unui utilaj abatitor neîntreţinut, cu mucegai, ⁠folosirea unor aparate de aer conditionat cu grad de uzură avansat, ⁠utilizarea unor spaţii frigorifice (congelare) neigienizate, cu mucegai, cu grilajele cu acumulare de gheaţă în strat gros, ⁠folosirea unor tăvi de coacere şi recipiente pentru gătit cu grad avansat de uzură, utilizarea unei camere frigorifice de depozitare deteriorată şi neigienizată, cu praguri rupte, cu strat gros de murdărie, paviment cu vopsea exfoliată, cu zone de lichid scurs, provenit de la produsele congelate.
Echipele de control au mai descoperit că erau depozitate materii prime decongelate în contact direct cu pavimentul; ⁠existenţa unui miros greu, înţepător, în tot spaţiul tehnologic, depozitarea unor produse congelate (îngheţată, papanaşi, gogoşi de profiterol) la temperatura mediului ambiant, ⁠folosirea unor materii prime – produse nesigure – fără elemente de identificare, depozitate în spaţii neigienizate, utilizarea unor semipreparate (paste fierte şi congelate), fără a respecta indicaţiile recomandate de producător, respectiv aceea de a fi consumate imediat după gătire.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *