Un doctor care studiază inflamația prezintă rețeta de ceai chai care l-a ajutat să nu mai folosească unele medicamente pentru durere / Îl bea zilnic și nu a mai folosit antiinflamatoare nesteroidiene din 2011

masala chai (stanga) si medicul james hebert Sursa foto: Pexels / Universitatea din Carolina de Sud (colaj G4Food)

Dr. James Hébert, director al Programului de Prevenire și Control al Cancerului din cadrul Universității din Carolina de Sud, și-a petrecut zeci de ani din carieră studiind modul în care alimentația poate declanșa sau calma inflamația cronică în organism, transmite Business Insider.

El este, de asemenea, inventatorul Indexului Inflamator Alimentar, care clasifică alimentele în funcție de efectul lor inflamator sau antiinflamator.

Domeniul de activitate al lui Hébert i-a modelat și propria dietă de-a lungul anilor. Unul dintre băuturile sale preferate pentru a calma inflamația, a declarat el pentru Business Insider, este ceaiul chai.

„Faptul că știu multe despre inflamație m-a determinat să consum acest ceai masala chai, pe care acum îl beau în fiecare zi”, a declarat Hébert.

Hébert a împărtășit rețeta de ceai chai pe care o face, care este plină de condimente, inclusiv nucșoară, cardamon, ghimbir, scorțișoară și anason. „Condimentele sunt universal antiinflamatoare”, a spus Hébert.

Acest lucru se datorează faptului că acestea conțin antioxidanți precum compuși fenolici și flavonoide.

El consideră că băutura i-a eliminat nevoia de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), precum ibuprofenul, care pot reduce inflamația. Hébert a declarat că nu a mai folosit AINS din 2011.

În plus, condimente precum cardamomul, scorțișoara și nucșoara pot face ca băutura să aibă un gust mai dulce. Astfel, nu mai sunt necesari îndulcitori adăugați. O dietă bogată în zahăr poate duce la inflamații.

În schimb, rețeta lui Hébert este îndulcită cu miere.

Ceaiul lui Hébert este aromat, ușor de preparat și are un puternic efect antiinflamator. Iată cum să îl preparați:

Ingrediente pentru 1 litru:

  • 1 linguriță de frunze/ fulgi de ceai negru vrac
  • 1⁄2 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1⁄4 linguriță de cardamom măcinat
  • 1⁄4 linguriță de nucșoară măcinată
  • 1⁄8 linguriță de coriandru măcinat
  • 1⁄2 linguriță de turmeric măcinat
  • 1⁄2 linguriță de piper negru măcinat
  • 1⁄4 linguriță de cuișoare întregi (sau măcinate)
  • 2-3 linguri de ghimbir proaspăt ras
  • 2-3 linguri de miere
  • 1/4 până la 1/2 litru de lapte la alegere

Mod de preparare:

Piperul negru măcinat este un ingredient esențial, deoarece piperul negru face curcumina, compusul antiinflamator din turmeric, mai biodisponibilă, potrivit lui Hébert.

Hébert a spus că puteți adăuga și alte condimente, precum anason, piper roșu sau alb, vanilie sau orice altceva credeți că ar spori aroma sau capacitatea antiinflamatoare a băuturii. De asemenea, puteți înlocui ghimbirul proaspăt cu ghimbir uscat, care este mai puternic – dar Hébert a spus că nu crede că are același gust.

Pentru a prepara băutura, Hébert adaugă ceaiul, toate condimentele și ghimbirul proaspăt ras într-o oală mare cu un litru de apă clocotită. Puteți folosi două bile (infuzoare) de ceai pentru a ține ingredientele – una pentru ghimbirul proaspăt și una pentru toate celelalte mirodenii și ceai. Alternativ, puteți adăuga pur și simplu toate ingredientele în apă și să le strecurați după aceea.

Hébert lasă totul la infuzat împreună timp de 5 minute. Dacă doriți, puteți lăsa ceaiul la infuzat pentru mai mult timp, ceea ce va crea o aromă mai puternică și un efect antiinflamator mai puternic. Adăugați apoi mierea și laptele.

Odată gata, turnați într-o ceașcă și savurați.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *