Teleorman: Satul Lada a devenit „lada cu flori”. Un bucureștean a investit banii câștigați în străinătate în producția de plante aromatice și ornamentale / Nu a avut succes cu legumele

lada cu flori, teleorman, plante aromatice, traian badea Sursa foto: Economedia

Traian Badea, un antreprenor din București, a investit banii câștigați din muncă în străinătate într-o pepinieră în satul Lada, județul Teleorman, și acum vinde cu succes peste 150 de plante aromatice și ornamentale în piețele și parcările marilor centre comerciale din Capitală, relatează Economedia.

Traian a studiat la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, dar a început să lucreze în domeniu în străinătate, în Marea Britanie, în 2005. După un an, s-a întors în România și a investit în cultivarea legumelor, însă afacerea nu a avut succes.

„Inițial am început să cultiv legume pe terenul bunicii, din satul Gălățui, jud. Călărași. Dar, din păcate, afacerea nu a funcționat așa cum mi-am dorit. Cea mai mare problemă a fost dificultatea de a vinde produsele la un preț rezonabil”, a declarat Badea.

Dezamăgit, s-a reîntors în Marea Britanie, unde a muncit timp de opt ani și a urmat cursuri de horticultură. În 2017, s-a întors în România și a început o nouă afacere, creând brandul „Lada cu flori”. Cu banii câștigați în străinătate, a cumpărat teren și a construit solarii, cultivând plante perene. Cu toate acestea, primele încercări de vânzare în București au fost sub așteptări, însă Traian nu s-a dat bătut.

A extins gama de produse și a schimbat strategia de vânzare, obținând rezultate mai bune.

În 2022, a avut venituri de peste 11.000 de euro, dar și cheltuieli mari, de 36.000 de euro. Acum caută soluții pentru a aduce afacerea pe profit, mizând pe creșterea cererii pentru spații verzi.

Traian le recomandă celor care vor să înceapă o afacere în horticultură să aibă curaj și să nu renunțe la primul eșec.

Citește și: Un colț de natură la ultimul etaj: Un spaniol ne-a povestit cum a reușit să își creeze propria grădină pe terasă cu ajutorul unui sistem inteligent de irigare

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *